GasztroSzegedi Arcok

Szeged megmutatta: arany minősítést nyert a Magyarország Étele versenyen a túrós csuszázó Vanilla Étterem, akik egy 16 éves tanulót vetettek be a mesterszakácsok ellen

Libabőrös hangulatban telt a felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában megrendezett Magyarország Étele verseny fináléja, amelyen a legjobb 12 között versenyezhetett a Vanilla Étterem félig szegedi, félig mórahalmi különítménye. Mint Puszta-Kolozsi Anett tulajdonostól pár perce megtudtuk, óriási dicsőséggel térhet haza Szemendrey Zsuzsanna és a Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola mindössze 16 éves tanulója, Bogdán Péter, akik arany minősítéssel végeztek a versenyen.

A 2023-as verseny tematikáját a 200 éve született Petőfi Sándorra építették, a Vanilla Étterem duója a túrós csuszát gondolta újra pályaművében, melyet a fináléban “élőben” kellett elkészíteniük a zsűri (és persze a 11 másik döntős csapat) szeme láttára.

Az ihletet egy Petőfi által 1847-ben, Kerényi Frigyeshez írt levele adta, melyben a költő azt írta, hogy

“Szeretőmet, (…) a túrós csuszát, (…) a fülem hallatára ne gyalázza senki”

Az étel neve a fenti sorok után “Ne szólj be a csuszára” lett, amely a jelek szerint bejött a csapatnak: a félszáz nevező közül előbb a legjobb 12 közé jutottak, majd a negyedik helyen végezve, arany minősítéssel zárhatták a rangos versenyt.

Zsuzsival és Petivel pont a napokban interjúztunk, ha kíváncsi vagy rá, mekkora volt a drukk a szemtelenül fiatal párosban, ezt a videót Neked készítettük:

Egy kis magyarázat, a cikk bevezetőjében leírtakhoz. Azt írtuk, hogy a duó szegedi-mórahalmi, amely két dolgot is jelent:

  • egyrészt Zsuzsi szegedi, Peti mórahalmi,
  • másrészt pedig, a jelenleg a mórahalmi Szentháromság téren üzemelő étterem április 1-től Szegeden is meg fog nyitni, a pontos helyszínnel és sok-sok meglepetéssel napokon belül érkezünk a Szeged365.hu-n!

Óriási gratula, büszkék vagyunk Rátok!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb