Mindenmás

Napi pakk: 19 fokkal és sok napsütéssel folytatódik a hét Szegeden, ma ünnepeljük a költészet világnapját

Sándor, József, Benedek, zsákban hozzák a meleget… Nos, az úriemberek nem tévedtek el, ugyanis zsákban vagy a nélkül, de határozottan befutott a tavasz Szegedre. Ma már 19 fok lesz, és sok-sok napsütést ígér a kedd, a héten pedig tovább melegszik majd a levegő hőmérséklete. A kellemes időjárás mellé hoztunk egy csomó évfordulót is, hiszen ma van a költészet, a bábszínház és a Down-szindróma világnapja is. Fújd meg a reggeli kávéd, és két korty között frissítsd fel magad a Szeged365 híreivel!

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Benedek, Bence, Bende, Gergely, Miklós, Napsugár, Nikolett és Nikoletta nevű Szeged365 olvasónak! Évfordulók is jutottak március 21-ére, hiszen most van:

  • költészet világnapja! Naima Tabet, a marokkói oktatási, kulturális és tudományos nemzeti bizottság főtitkára vetette fel 1998-ban a nemzetközi költészeti nap kijelölését. 1999. november 18-án az UNESCO közgyűlésének 30. ülésszaka március 21-ét, az északi félteke tavaszának első napját nyilvánította a költészet világnapjává,
  • a költészet mellett ma ünnepeljük az erdők nemzetközi napját is. Az ENSZ Közgyűlés 67/200 számú határozatával 2013-tól kezdődően emlékezünk meg az erdők és fák jelentőségéről,
  • de ugyancsak most van a bábszínház világnapja,
  • illetve a Down-szindróma világnapja is.

Sőt, 1979-ben ezen a napon adták át ünnepélyesen a szegedi Ifjúsági Házat, a mai IH Rendezvényközpont elődjét.

MA IGAZÁN A NAPFÉNY VÁROSA LESZÜNK

Kedden hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek. Napközben azonban többórás napsütésre készülhetünk, melyet fátyol- és gomolyfelhők zavarhatnak meg, viszont csapadékra nem kell számítani Szegeden. Az északnyugati szél helyenként megélénkülhet. Hajnalban -1, +6, délután 15-19 fokot mérhetünk városunkban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb