Szegedi Arcok

Amikor az ember sétál, akkor nem feltétlenül számít egy derékig érő komondorra – láncra kötött nagy kutyákat tartanak kerítés és kennel nélkül a Tisza árterében (frissítve)

“A Tisza árterében sétálva lettem figyelmes arra, hogy láncra kötött nagy kutyákat tartanak kerítés és kennel nélkül az egyik ingatlan mellett” – hívta fel a problémára szerkesztőségünk figyelmét Tamás nevű olvasónk, aki a Tisza Teátrum és a Horthy Csónakház mellett figyelt fel a kikötött kutyákra.

Mint levelében írta, veszélyesnek tartja ezt az állapotot, mert “amikor az ember egy ártérben sétál, esetleg babakocsival vagy a családdal, akkor nem feltétlenül számít egy derékig érő komondorra”. Azt is kiemelte, hogy a kutyák csupán 200 méterre vannak a játszótértől, miközben ki van függesztve a “vigyázz, a kutya harap” című felirat a sorompóra.

Tamás olvasónk szerint ha a kutya elszakítja a láncot, onnantól kezdve mindenki veszélyben van, hiszen se kerítés, se semmi nem tartja vissza az ebet. A fent is említett kutyák nem feltétlenül harapnak vagy támadnak, de mindenesetre vigyázzatok, ha arra sétáltok!

FRISSÍTVE: MEGSZÓLALT A KUTYATULAJDONOS

Cikkünk megjelenését követően felkeresett bennünket a kutyák tulajdonosa. Ferenc arról számolt be szerkesztőségünknek, hogy egy bérelt, magánterületről van szó a fent is említett helyszínen. 17 éve él ott és bizony a kikötő miatt nagyon sok a vastermék, amit már többször illetéktelenek tulajdonítottak el, ezért a vagyonvédelem miatt döntött a kutyatartás mellett. Azt is kiemelte, hogy hatósági engedéllyel rendelkezik, a kutyák pedig futóláncon vannak, ami megengedett. Nem bántanak, nem harapnak, még soha sem volt problémája miattuk.

A terület egyébként kijelölt kutyafuttató hely Szegeden, a közeli játszóteret pedig saját költségen alakította ki Ferenc.

Sőt, elmondása szerint kifejezetten cica és kutyabarát a hely, nyáron sokan járnak oda kempingezni, pihenni, valamint a Tisza Teátrumba és a Betyárok tanyájára kikapcsolódni, szinte mindig teltházzal üzemelnek. Ferenc tehát megnyugtatott mindenkit: a kutyusokkal nincs baj, nem bántanak, viszont a területet hűségesen védelmezik!

Jófej kutyákkal többször is lehetett találkozni Szegeden, legutóbb januárban bandukolt kettő a Bajai út kellős közepén:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb