Mindenmás

Napi pakk: 24 fok, fátyolfelhők, Szeged felé száguld egy hidegfront

Csodaszép, tavaszi péntek reggelünk lesz, sőt, napközben akár 24 fok is lehet majd Szegeden. A hétvégével – ahogy az lenni szokott – sajna érkezik egy hidegfront is, hozzánk pedig befutott a Szeged365 napi pakk, az összes hasznos infóval, a kávéd mellé.

NÉVNAPOSOK, TOM ÉS JERRY ÉS A JÓ ÖREG HARRY HOUDINI, AKI SZEGEDTŐL 170 KILOMÉTERRE SZÜLETETT

Boldog névnapot,

  • Karina, 
  • Gábor,
  • Ella,
  • Katalin,
  • Gabriella,
  • Simeon!

Ma 149 éve, hogy Budapesten megszületett Harry Houdini mágus és szabaduló művész, eredeti nevén Weisz Erik. Minden idők legnagyobb szabaduló – és a modern kor egyik legnagyobb előadóművésze. George Bernard Shaw szerint a legtöbbet emlegetett nevek a világon:

Jézus, Sherlock Holmes és Houdini.

179 éve született Arany László népmesegyűjtő, költő, Arany János fia, 112 éve pedig Joseph Barbera amerikai rajzfilmkészítő, a Frédi és Béni, nomeg a Tom és Jerry atyja.

MA UTOLJÁRA: 24 FOK, NAPSÜTÉS, FÁTYOLFELHŐK

Pénteken ismét napos-fátyolfelhős idő várható, de egy hidegfront hatására délután észak felől vastagodni kezd a felhőzet és záporok, akár egy-egy zivatar is kialakulhat. Napközben élénk, erős lesz a délnyugati szél. Hajnalban 3-9, délután 18-24 fokot mérhetünk városunkban.

Szombattól – pechünkre pont hétvégére – jön meg a rossz idő, az alábbi cikkünkben mutatjuk a hétvégi prognózist:

LEZÁRTÁK A DÓM TERET A BRINGÁSOK ELŐL

“Olvastátok valahol, hogy le lesz zárva a Dóm tér?” – tette fel a kérdést a CM365, avagy a Magyar Kerékpárosklub szegedi szervezete, két dologra utalva ezzel:

  • a tegnap kezdődött gasztrofesztivál miatt nem lehet használni az érintett biciklisszakaszt,
  • viszont ezt előzetesen senkivel sem közölték az illetékesek.

“A 12 hónapból 8 hónapban lezárt, “legforgalmasabb” magyar kerékpáros útvonal részét képező teret úgy látszik, idén már nem csak májustól, hanem márciusban sem lehet rendesen használni” – jegyezték meg. A lényeg egy: március 26., vasárnap estig ne kerekezz a Dóm téren, nem tudsz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb