Sport

Szép volt, Fociviking! A szegedi-forráskúti Ádám Martin góljával vertük meg a Puskás Arénában az észteket

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra győzte le a vendég észt csapatot a csütörtök esti barátságos mérkőzésen, melyet a Puskás Arénában tartottak. Ez volt Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója, azonban a mérkőzés tartogatott még egy – szegedi, egyben forráskúti – érdekességet:

a vezetést a kedvenc focivikingünk, Ádám Martin révén szerezte meg Magyarország.

Az Ulszan Hyundai támadójának ez volt az első gólja a nemzeti csapatban. Ha megnéznéd (vagy visszanéznéd) kattints IDE, az M4 Sport megörökítette.

Magyarország–Észtország 1–0 (1–0)
Budapest, Puskás Aréna, 41 000 néző. V: Altmann

  • MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka, 84.), Kalmár (Kleinheisler, 60.), Vécsei (Nagy Á., a szünetben), Kerkez – Szoboszlai (Csoboth, 76.), Ádám M. (Gazdag, 60.), Sallai R. (Németh A., 76.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
  • ÉSZTORSZÁG: Hein – Paskotski, Kuusk, Baranov (Tougjas, 82.), Pikk (Reinkort, 84.) – Ojamaa (Sorga, a szünetben), Shein (Miller, a szünetben), Vassiljev (Tunjov, 64.), Käit, Sinyavskiy – Sappinen (Zenjov, a szünetben). Szövetségi kapitány: Thomas Häberli
    Gólszerző: Ádám M. (41.)

A magyarok a 41. percben az első válogatottbeli gólját szerző Ádám Martin fejesével jutottak vezetéshez. Több gól már nem született, mivel Sallai Roland büntetőjét kivédte az észt kapus.

A jubiláló olasz szakvezető egy újoncot avatott Csoboth Kevin személyében, aki a 76. percben a csapatkapitány Szoboszlai Dominiket váltotta.

Az MTI fotói az eseményről:

A nemzeti együttes hétfőn már Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen fogadja a bolgár csapatot. A találkozó 20.45-kor kezdődik a Puskás Arénában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb