Sport

Örömhír vasárnapra: Szeged rendezheti meg a 2024-es első SUP EB-t, valamint a 2026-os ifjúsági, U23 gyorsasági EB-t is

Az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) krétai kongresszusán hivatalossá vált, hogy a 2026-os ifjúsági, U23 gyorsasági Európa-bajnokságot a Maty-éren fogják megrendezni. Az is eldőlt, hogy a 2024-ben esedékes, szintén szegedi gyorsasági és para kajak-kenu Európa-bajnokság keretein belül megrendezik a SUP szakág első kontinensviadalát is, tudatta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

SZEGED RENDEZHETI MEG AZ ELSŐ ECA SUP EB-T ÉS AZ ECA IFJÚSÁGI, U23 GYORSASÁGI EB-T IS

Összesen 36 ország részvételével tartották meg a görögországi Krétán a 16. ECA kongresszust, ahol a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is képviseltette magát. Az esemény keretein belül megtartott Board ülésén többek között a következő évek versenynaptárát befolyásoló döntések is születtek. Örömhír, hogy Magyarország két esemény rendezési jogát is elnyerte. A döntés értelmében Szeged rendezheti meg 2024-ben az első ECA SUP Európa-bajnokságot, valamint a 2026-os ECA ifjúsági, U23 gyorsasági Európa-bajnokságot is.

18 ÉV UTÁN TÉR VISSZA A MATY-ÉRRE AZ IFJÚSÁGI, U23 GYORSASÁGI EB

“Mindkét esemény rendezési jogát elsöprő többséggel adta nekünk a Board. Tényleg kijelenthetjük most már, hogy visszatértünk az európai színpadra. Ifjúsági, U23 gyorsasági Európa-bajnokság legutóbb 2008-ban volt Szegeden, amely így 18 év után tér majd vissza a Maty-érre. A SUP Európa-bajnokság kapcsán pedig korábban az volt a Board terve, hogy 2025-től kétévente rendeznék meg, mi viszont felajánlottuk, hogy megcsinálnánk már jövőre Szegeden a gyorsasági és para Eb-vel egyidőben” – mondta el Kárai Péter, ECA Board tag, az MKKSZ gazdasági és vagyongazdálkodási alelnöke.

A gyorsasági és para kajak-kenu Európa-bajnoksággal együtt 2024-ben így két szakágban rendez egy időben és egy helyen, Szegeden kontinensviadalt Magyarország.

Forrás és fotók: kajakkenusport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb