Mindenmás

Szomorú évfordulóra emlékeznek a makói mentősök: fedélzetén egyik kollégájukkal 20 éve zuhant le egy mentőhelikopter Röszkénél

Pontosan 20 éve történt, hogy lezuhant Röszkénél egy mentőhelikopter, mely fedélzetén egy makói mentőtiszt is tartózkodott, a légi jármű utasai szerencsére könnyebben sérültek meg – emlékezett meg az évfordulóról a Makomentok.hu közösségi oldalán, vasárnap.

EGY, A HATÁRÁLLOMÁS KÖZELÉBEN FELBORULT KAMIONHOZ SIETTEK A MENTŐK

A helikopter annak a kamionosnak a segítségére sietett volna, amelyik a röszkei határállomás közelében az E-75-ös úton borult árokba. A mosogatószer-alapanyagot – toluolszulfonsavat – szállító Szerbiába tartó német tartálykocsi, mint ahogy akkor az Origo megírta, az E75-ös úton, a határállomás közelében borult fel.

HUSZONKÉT TONNÁNYI VEGYIANYAG SZIVÁRGOTT A KAMIONBÓL

A határ felé tartó kamion az oldalára borulva az út menti árokba zuhant, vezetője életveszélyes sérüléseket szenvedett, beszorult a fülkébe, őt mentőautóval szállították kórházba. A balesetben a kamion tartálya is megrepedt, s szivárogni kezdett belőle a benne lévő, csaknem huszonkét tonnányi vegyi anyag.

A MENTŐÁPOLÓ SZENVEDETT KISEBB SÉRÜLÉSEKET

A makói mentők felidézték, a balesethez siető mentőhelikopterben a zuhanás következtében a személyzet közül, a mentőápoló kisebb, karcolásos sérüléseket szenvedett. Akkoriban a HavariaPress arról adott hírt, hogy a helikopter felszállás közben zuhant le.

Az évforduló alkalmából a Makomentok.hu megosztotta a balesetről készült képeit is:

Forrás: Makomentok.hu FB oldala/origo.hu

Fotók: Makomentok.hu FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb