Mindenmás

Megdőlt az országos napi szélrekord, keresztbe dőlt egy fa a Tisza Lajos körúton

A Budapest-Szeged vonaltól nyugatra szó szerint süvít a szél, a Balatonnál tarajos hullámokat produkált a tomboló légmozgás, eddig a legerősebb lökést Fonyód-Várhegyen mérték, ahol 117 kilométer per órás szél tombolt – számolt be róla az Időkép. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései szerint a Kab-hegyen csaknem 120 kilométer per órával süvített a szél, ami az előzetes adatok szerint új országos napi szélrekordot jelent. 

Egyre több feladatot ad a rendkívül szeles időjárás a tűzoltóknak, akik az Index szerint leginkább a nyugati országrészben rohannak az érintett helyszínekre, azonban az erős szél már a fővárost is elérte.

Szegeden és környékén viszonylag nyugodtabb volt a helyzet,

  • délután 5 után a Gyöngyvirág utcában,
  • 6 környékén pedig a Tisza Lajos körút egyik kereszteződésében dőlt ki egy-egy fa,

személyi sérülés szerencsére egyik esetben sem történt. Az ország többi részén a katasztrófavédelem közleménye alapján az alábbi események zajlottak le:

  • Sopronban, a Bánfalvi úton egy lakóház tetejére dőlt egy fa, amely elszakított az elektromos vezetéket is. Szintén Győr-Moson-Sopron vármegyében, Gyarmat térségében a 83-as főútra dőlt ki egy fa, egy forgalmi sávot elfoglalva.
  • Szombathelyen, a Szelestey László utcában egy társasház szigetelését bontotta meg a szél, a szigetelés darabjai lezuhannak az épületről.
  • A Veszprém vármegyei Cseszneken, a 82-es főúton egy nagy méretű fa foglalja el teljes egészében az érintett útszakaszt. A Zala vármegyei Bocfölde térségében, Gellénháza és Sárhida között több fa is megdőlt, teljesen elzárva az utat.
  • A Komárom-Esztergom vármegyei Környén, az Üveggyár utcában egy üzem öt méter magas fémkapuját tépte le a szél, a lógó kapu veszélyezteti az arra közlekedőket.
  • Somogy vármegyében, Somogymeggyes és Kapoly között fa dőlt a sínekre, a vasúti közlekedést akadályozza.
  • A Bács-Kiskun vármegyei Baján, a Március 15. sétányon a kollégium udvarán megdőlt egy fenyő, a járókelőket és az alatt parkoló járműveket veszélyezteti.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb