Mindenmás

Brutális tűz pusztított az M5-ös mellett Gyálnál, több ezer köbméter műanyag és egy csarnok is égett, még mindig dolgoznak a tűzoltók

Kedd délután gyulladt ki több ezer köbméter műanyag- és papírbála Gyál külterületén egy hulladékfeldolgozó telepen. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy körülbelül ezerkétszáz négyzetméter alapterületű üzemcsarnok egy részére terjedt ki a tűz, az épület körül pedig ötezer négyzetméteren válogatásra váró, bálázott, vegyes hulladék kapott lángra. Az egységek kedd délután óta dolgoznak a helyszínen, ma reggelre sikerült körülhatárolni a tüzet, de még mindig nem végeztek.

Több mint tíz település hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói nagy erőkkel oltották a tüzet, amit az egységeknek tizenkét vízsugárral sikerült megfékezni. A füst kilométerekről látható volt. Csámpai Attila szerda reggel az Infostartnak elmondta, hajnalra sikerült a tűzoltóknak körülhatárolni a tűz továbbterjedését, a végleges oltás azonban még folyamatban van. Rengeteg helyen még beizzások, kisebb égések tapasztalhatók, amik elfojtásán továbbra is dolgoznak az egységek – tette hozzá a szóvivő.

Mint kiemelték, a fővárosi, a monori, az érdi és a szentendrei hivatásos, a bicskei önkormányzati, a gyáli, az üllői, a rózsadombi, a délegyházi, az ecseri, a gyömrői, a fóti, a zuglói, a pilisszentiváni, a szentendrei, a szigetmonostori, a bicskei és a szigetújfalui önkéntes tűzoltókat, valamint a budapesti Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület és a Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkénteseit riasztották a tűzesethez. A tűzoltási munkálatok várhatóan egész délelőtt el fognak tartani.

Fotók: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb