Sport

Az új vezetőedző mellett klasszis játékosokat is bejelenthet a héten az OTP-Bank-PICK Szeged

Amennyiben lehet hinni az egyre több helyről érkező híreknek, nagyon úgy néz ki, hogy véglegesen eldőlt az OTP Bank-PICK Szeged edzőkérdésének a sorsa. Ennek hátterében a Kielcével kapcsolatos legfrissebb információk állnak, a lengyel csapat jövőjét meghatározó március 31-i határidő ugyanis pénteken lejár, a pénzügyi gondok pedig egyáltalán nem oldódtak meg – így több sztár is klubváltásra kényszerül – írja az Eurosport.

Óriási változások jöhetnek a komoly anyagi problémákkal küzdő Kielcénél, amik a magyar csapatok közül az OTP Bank-PICK Szegedre és a Telekom Veszprémre is jelentős hatással lehetnek. A veszprémiek azóta leigazolták Nadim Remilit, ám az igazi tűzijáték még csak most jöhet.

ANYAGI GONDOK A KIELCÉNÉL

A portál szerint hatalmas anyagi problémákkal küzd a Kielce, és bár a város ad némi támogatást a klubnak és folynak tárgyalások arról, hogy nyártól egy új főszponzor garanciát nyújthat a felnőttcsapat jövőjére, a játékosok és a szakmai stáb sorsa bizonytalan – ráadásul a hírek szerint még az sem biztos, hogy a mostani szezont be tudják fejezni, hiszen 3 millió zloty (mintegy 244 millió forint) hiányzik a kasszából. Utóbbira megoldást jelenthet, hogy két klasszis játékjogát azonnal értékesítsék: a világ egyik legjobb kapusáról, a német Andreas Wolffról, valamint a fehérorosz beállóról, Artsem Karalekról lehet szó. Karalekot eredetileg a Barcelona vitte volna a Veszprémbe tartó Ludovic Fabregas pótlására, ám a Barça kézilabda-, kosárlabda-, futsal- és jégkorongcsapatánál komoly költségcsökkentés lesz, így valószínűleg egy sokkal alacsonyabb profilú és bérezésű játékos után néznek.

JUAN CARLOS PASTOR UTÓDJA IS MEGLEHET

Wolff helyzete már érdekesebb, és itt jönnek a képbe a magyar klubok. Különböző magyar és lengyel fórumokról, portálokról azt lehet hallani, hogy a 32 éves német klasszis 2024 nyarától valóban a Veszprémnél folytathatja a Dinamo Bukaresthez igazoló Vladimir Cupara helyén (a hírek alapján már előszerződést is kötöttek vele), és zajlanak a tárgyalások arról, hogy az addig hátralévő egy szezont Szegeden töltheti – hiába érkezik ugyanis a Tisza-partra Mirko Alilović pótlására a norvég Elverumtól Emil Kheri Imsgard, a 25 éves norvég kapust Wolff érkezése miatt egy évre kölcsönadhatják. Ennek pedig egy jelentős oka lehet: Wolff szívesen dolgozna együtt továbbra is azzal a Talant Dujshebaevvel, aki az aláírt előszerződést aktiválva valóban Juan Carlos Pastor utódja lehet a szegedi kispadon. Az 54 éves spanyol vezetőedzőt már a héten bemutathatja a PICK, méghozzá azokkal a játékosokkal együtt, akikről korábban már szintén volt szó:

  • a GOG-hez igazoló Alexandre Blonz helyére a 23 éves, vb-ezüstérmes francia balszélső, Dylan Nahi;
  • a PSG-hez igazoló Kent Robin Tønnesen helyére az idei világbajnokság legjobb jobbátlövőjének választott 30 éves spanyol, Alex Dujshebaev; 
  • Bogdan Radivojević helyére a 26 éves, a PSG-nél nevelkedő francia jobbszélső, Benoît Kounkoud;
  • a Dinamo Bukaresthez szerződő Rosta Miklós helyére a 28 éves, olimpiai bajnok francia beálló, Nicolas Tournat érkezhet;
  • mellettük pedig a balátlövőként és irányítóként is bevethető 25 éves spanyol, Daniel Dujshebaev is csatlakozhat a kerethez.

Talant Dujshebaev a fiaival és a három franciával együtt 3 évre, 2026 nyaráig írhat alá. A Kielcénél egyébként szerdán is zajlanak az egyeztetések, a hivatalos bejelentésekre pedig leghamarabb pénteken kerülhet sor. A szegediek egyébként ma 18.45-kor a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában a Telekom Veszprém otthonában lépnek pályára. Az első meccsen 36–23-as vereséget szenvedtek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb