Mindenmás

Napi pakk: napos, de szeles időnk lesz ma Szegeden, katonai konvoj masírozik majd az M43-ason és a 47-esen

Kitört a márciusi hónap utolsó napja, ami délelőtt sok-sok napsütést, majd 19 fokot ígér Szegedre. A késő délutáni órákban azért az eső is eleredhet, így jobban jársz, ha az esernyőt is magaddal viszed. Lesz ma még némi változás az üzemanyagok átlagárában, és katonai konvojok is vonulnak majd Szeged mellett. Öveket becsatolni, itt a péntek, mutatjuk a legfontosabb napindító híreket!

NÉVNAPOSOK ÉS A MAGYAR ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTES

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Árpád, Ákos, Benjámin, Benő, Johanna, Kornélia és Zsanna nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek és születésnaposok péntekre:

  • már 72 éve annak, hogy megalapították a Magyar Állami Népi Együttest. Az együttest kormányhatározat hívta életre,
  • de 69 éve ezen a napon született Gulyás Dénes, Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas operaénekes, politikus is,
  • 52 éve pedig Ewan McGregor, angol színész (Trainspotting).

NAPOS DÉLELŐTT, FELHŐSEBB DÉLUTÁN

Péntek reggelre átmenetileg felszakadozik a felhőzet Szeged felett. A délelőtti órák naposabbak lesznek, majd délután nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen lehet eső, zápor, néhol zivatar. Az előrejelzések szerint Szegeden a késő délutáni órákban számíthatunk némi csapadékra. Élénk, több helyen erős lesz a délnyugati szél. Hajnalban már nem lesz fagy, délután pedig 19 fok köré melegedhet a levegő városunkban.

SZERDA UTÁN PÉNTEKEN IS VONULNAK MAJD A HARCJÁRMŰVEK SZEGED MELLETT

A Magyar Honvédség Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár katonái 2023. március 31-én, pénteken 6:00 és 18:00 óra között katonai menetet hajtanak végre Újmajor és Hódmezővásárhely között. A pontos útvonal itt:

VÁLTOZÁS AZ ÜZEMANYAGÁRAKBAN

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön – írja a holtankoljak.hu. A szakportál szerint a benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal emelkedik pénteken, a gázolajért viszont bruttó 4 forinttal fizetnek kevesebbet a benzinkutak a nagykereskedőnek. Tekintettel az éppen aktuális átlagárakra, mától az alábbi átlagárakat tapasztalhatjuk:

  • a 95-ös benzin 617 forint/liter lesz,
  • A gázolajért pedig 599 forintot kell fizetni literenként.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb