Sport

Egyedüli magyarként vett részt az Egyesült Államok legnagyobb fitness show-ján a Global Fitness csapata

A fitneszipar legfrissebb fejlesztéseit lesték el a szegedi Global Fitness vezetői, akik a San Diegoban március 20 és 22. között megtartott IHRSA Fitness Trade Show egyedüli magyar vendégei voltak. Egészen pontosan, volt rajtuk kívül még egy magyar, de teljesen más minőségben. Neu László üzletvezetőt faggattuk a kint szerzett élményekről, a legfrissebb trendekről, a trade show-n szerzett zsákmányaikról és arról, hogy végül elkártyázták-e a Makkosházi körúti konditerem éves büdzséjét a szomszédos Las Vegasban.

Ha nagyon leegyszerűsítenénk a dolgot, két dologról szól az IHRSA:

  • egyrészt, egy óriási, 50 ezer négyzetméteres kiállítás a fitness és bodybuilding világ legnagyobb beszállítóival, a San Diego Commercial Centerben,
  • másrészt, egy szakmai show, ahol a világ legjobbjaitól lehet tanulni arról, hogyan kell a csúcsra járatni egy fitnesztermet vagy sportklubot.

ÉRDEMES FIGYELNI RÁJUK

“Megnéztük, merre halad az ipar” – válaszolta Neu László arra a kérdésünkre, mi volt a látogatásuk célja. Mint a közismert szegedi sportmenedzser elmondta, az Egyesült Államok egy kicsivel az “öreg kontinens” előtt jár a műfajban, így tényleg érdemes rájuk figyelni. Ha már kint voltak, nem jöttek haza üres kézzel, 8 új gépet szereztek be a kiállításon, amelyek már úton vannak a Global Fitnessbe, jelenleg valahol az Atlanti-Óceánon hajóznak Európa felé.

MÁR RÉGES-RÉG NEM AZ ÉLSPORTOLÓKRÓL SZÓL A FITNESS

Az esemény legfőbb tanulsága az volt, hogy a 2023-as fitness-trendek fókuszában nem az élsportolók, hanem az átlagemberek állnak.

“Az egész iparág a kikapcsolódás, feltöltődés irányába mozdult el, amely radikális változás a pár évvel ezelőtti versenyszemlélethez képest”

– magyarázta Laci.

Ami várható volt, hogy óriási hangsúlyt kapott a digitalizáció és a közösségi médiás kiterjesztések. Rengeteg kiállító vonult fel testszkennerekkel, amelyek amellett, hogy megmondják, milyen állapotban vagy fizikailag, olyan anyagot adnak, amelyen látszik, hogy arra készült, hogy a felhasználó kiposztolhassa az Instagramra vagy a Facebookra.

A szegedi Global Fitness csapata volt az egyetlen magyar delegáció a rendezvényen, pontosabban, rajtuk kívül csak egy – a beszámoló alapján feltűnően szép – recepciós hölgy volt, akiről kiderült, hogy honfitárs.

NEM FOGYOTT EL A SZEGEDIEK JANUÁRI LENDÜLETE

Arra a kérdésünkre, hogy az utóbbi évek nehézségei – mint a Covid miatti bezárások, vagy éppen a rezsiválság – után milyen állapotban van a hazai (és főként szegedi) fitneszipar, Neu László meglepően optimista választ adott. Mint magyarázta, az év elején szokásos lendület ezúttal nem hagyott alább, náluk például csak minimális volt a januári “új életet kezdek” fogadalmak utáni, törvényszerű lemorzsolódás, sőt, ahogy jön a napsütés, úgy pörög fel a Global Fitness is.

Ha személyesen is kíváncsi vagy rá, mit hoztak haza San Diego-ból Laciék, mutatjuk a koordinátákat:

Szeged legnagyobb edzőtermében minden nap 5:30-tól 23:00-ig várnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb