Mindenmás

Napi pakk: befutott a menetrend szerinti hétvégi időjárásunk, esővel, 18 fokkal és Steve Jobs nagy dobásával

Ahogy az lenni szokott mostanában Szegeden: kitört a hétvége, újra itt a pocsék idő, esős-záporos szombatra készülhetünk, viszont a 18 fok azért ad majd egy kis tavaszi hangulatot a napnak. Legendás nevek köthetőek április elsejéhez, 96 éve született minden idők legjobb csatárja, Puskás Öcsi, 71 éves Tőkés László református lelkész, az 1989-es romániai forradalom hőse, és pont ma 47 éve, hogy Steve Jobs és két haverja gondolt egy nagyot.

Isten éltesse a mai névnaposokat,

  • Hugó,
  • Pál,
  • Urbán,

szevasztok!

96 ÉVE SZÜLETETT PUSKÁS ÖCSI, MA VAN AZ ÉVFORDULÓJA, HOGY STEVE JOBS BELEHARAPOTT AZ ALMÁJÁBA

Ma 96 éve, hogy megszületett Puskás Ferenc, a legendás Aranycsapat tagja. Minden idők legeredményesebb csatára, a kispesti születésű Puskás Öcsi 1942-től a Kispesti Ac-ben focizott, innen került át 1949-ben a Budapesti Honvédhez. 1945. és 1956. között volt a magyar válogatott tagja, legnagyobb sikereit az Aranycsapatban érte el.

Nyolcvannégyszeres válogatottsága során 83 gólt lőtt, ezzel minden idők legeredményesebb csatárának számít.

1956-ban külföldre költözött, Spanyolországban telepedett le, és a Real Madrid játékosaként további jelentős sikereket ért el, háromszor volt BEK-győztes. Dolgozott edzőként Görögországban, Vancouverben (Kanada), Chilében, Szaúd-Arábiában, Egyiptomban és Paraguayban is, 1993-ban néhány hónapig a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt. Nevét 2002. április óta viseli a Népstadion, azaz a Puskás Ferenc Stadion.

  • 214 éve született Nyikolaj Vasziljevics Gogol ukrán származású orosz író, akinek műveit – szürreális módon – több Nyugat-Európai országban is kivették a tananyagból az orosz-ukrán háború kitörésekor, mert ugye, a Holt lelkek szerzője nyilván tehet a fentiekről bármit is.
  • 94 éve született Milan Kundera, cseh költő, író (Tréfa).
  • Ma 71 éves Tőkés László református lelkész, az 1989-es romániai forradalom hőse, 1990-től 2009-ig a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke, 2007-től európai parlamenti (EP) képviselő, 2010-től az EP egyik alelnöke.
  • Pont ma 47 éve, hogy Steve Jobs, Steve Wozniak és Ronald Wayne megalapították az Apple Computert.

CSAK A SZOKÁSOS: ITT A HÉTVÉGE, ITT A POCSÉK IDŐ

Szombaton a változóan felhős-napos időben több helyen alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar. Szegeden már a hajnali órákban eleredt az eső. A nyugati-északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk, erős lökések.

A csúcshőmérséklet 18 fok körül alakulhat városunkban.

Ez van, ezt kell szeretni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb