Mindenmás

Napi pakk: borongós idővel és 7 fokkal folytatódik a hét Szegeden, ma újabb országgal bővül a NATO

Folytatódik a lehűlés, a hétfőihez képest jóval alacsonyabb értékeket mérhetünk, ma már csak 7 fok körül alakul a hőmérséklet Szegeden. A szél is belelendül, szóval öltözz fel rétegesen! Mindezek mellett ma van pontosan 140 éve annak, hogy megszületett Szegeden városunk és az ország egyik legnagyobb költője, Juhász Gyula. Van miről mesélnünk ma reggel is, érkezik a Szeged365 napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS JUHÁSZ GYULA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Izidor, Izor, Kerény, Platina és Platon nevű Szeged365 olvasónak!

Pontosan 140 éve, ezen a napon született meg Szegeden Juhász Gyula költő, tanár, hírlapíró. A 20. század első felében Magyarország egyik legismertebb költője volt. Első versei a Szegedi Napló-ban jelentek meg. Versei általában rövidek, zárt kompozíciójúak. Ismertebb versei: Milyen volt…, Anna minden (Anna versek), Tiszai csönd, Magyar táj, magyar ecsettel (tájversek). De ezen a napon született még:

  • Bangó Margit Kossuth-díjas roma előadóművész,
  • valamint Robert Downey Jr. amerikai színész is (Rövidre vágva, Fergeteges forgatás).

BORONGÓS NAPUNK LESZ

Kedden felhős, borongós időt várhatunk Szegedre, záporok, kisebb eső, de havas eső is előfordulhat. Az északi-északkeleti szelet sokfelé erős, néhol viharos lökések kísérhetik. Hajnalban 0, napközben 7 fok körül alakul majd a hőmérséklet városunkban.

MA ÚJABB ORSZÁGGAL BŐVÜL A NATO

Finnország kedden a NATO 31. tagjává válik – közölte Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben hétfőn, a tagállamok külügyminisztereinek másnap kezdődő, kétnapos tanácskozását megelőzően tartott sajtótájékoztatóján. A finn lobogót ma délután vonják fel a szövetség brüsszeli központjánál.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb