Mindenmás

Nem akart 6 óránál többet dolgozni – pénzt kínált a háziorvosnak egy nő Szentesen, hogy az hamis igazolást állítson ki neki

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki tavaly Szentesen, pénz ígéretének fejében akarta rávenni háziorvosát arra, hogy igazolást állítson ki neki – áll az ügyészség keddi közleményében.

A vádirat szerint a vádlott 2022. január 7-én, kontrollvizsgálaton jelent meg háziorvosa rendelésén. Itt arra panaszkodott, hogy a munkahelyén nagyon hideg van, ezért egészségügyi okokból ő már csak 6 órában szeretne ott dolgozni, majd nyíltan rákérdezett, hogy mit fizessen azért, hogy az orvos a munkáltatója felé egy ilyen igazolást kiállítson.

A DOKTORNŐ VISSZAUTASÍTOTTA A KÉRÉST

A doktornő a megvesztegetésére irányuló kérést visszautasította, közölve, hogy ilyen iratot nem állíthat ki. Azt tanácsolta, hogy a vádlott könnyített munka érdekében forduljon cége üzemorvosához vagy a munkaügyi központhoz, mire a nő felháborodottan elhagyta a rendelőt, majd később háziorvost is váltott. A főügyészség az egészségügyi szolgáltatás nyújtásával összefüggésben orvosának jogtalan előnyt ígérő vádlottat vesztegetés vétségi alakzatával vádolja. A terhelt bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb