Szegedi Arcok

Bekukucskáltunk a Szent Vincent Rehabilitációs Központ ünnepélyes megnyitójára (videó)

Détári Vilmos a Szent Vincent Rehabilitációs Központ alapítója, jó barátunk, igazi harcos, aki nagyot álmodott és az álmát meg is valósította itt Szegeden! 30 négyzetméteres kis központtal indult, ma pedig már komplex szolgáltatást nyújt több, mint 1000 négyzetméteren. Mi is bekukucskáltunk az ünnepélyes megnyitóra!

“Ha visszarepülnénk az időben, és lehetne választanom, hogy a régi életemet élhetném, vagy a mostanit, akkor most is ezt az életet választanám!” – árulta el ma Détári Vilmos a Szent Vincent Rehabilitációs Központ ünnepélyes megnyitóján.

Nem is olyan régen a “Szegedi arcok” rovatunkban mutattuk be Vili hatalmas küzdését: exkluzív a Szeged365 Family-nek mesélte el, hogyan kapott stroke-ot, hogyan élte meg a bajt, és hogy milyen nehéz és küzdelmes utat járt be azért, hogy most már az egész országban egyedülálló rehabilitációs központtal tudjon segíteni sérült társain. Itt a cikkünk, feltétlenül olvasd el, ha eddig még nem tetted meg:

Több, mint 100-an voltak Szegeden, akik a helyszínen méltatták Vilmost-t, és azt a komplexumot amit ide Szegedre álmodott meg. Az ünnepélyes szakmai megnyitón külön köszöntötték Dr. habil. Fazekas Gábort, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet osztályvezető főorvosát, reumaetológust, rehabilitációs szakorvost, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi docensét, Dr. habil. Klivényi Pétert, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanárát, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát, dr. Annus János Kristófot, a Szent Vincent Rehabilitációs Központ neurológus szakorvosát, klinikai neurofiziológus szakorvost, valamint dr. Tóth Bélát, a Debreceni Egyetem docensét, a Medix Kft ügyvezetőjét.

Nagyon megérintett mindenkit lelkileg, amikor az érintettek is beszéltek a szegedi központról: Nyári Zsuzsanna testi-lelki felüdülésként gondol arra a helyre ami segített neki a stroke utáni felépülésben. Huszka – Leintner Krisztina Mezőkovácsházáról érkezett, és nagyon megindító volt ahogyan a Szent Vincent Rehabilitációs Központrról beszélt: ” Amikor idejövök, én itthon vagyok, mert én itt vagyok otthon”

A Szent Vincent Rehabilitációs Központot méltatta a Piramis énekese, Révész Sándor is. A rockzenész tavaly március közepén kapott stroke-ot. “Hatalmas jókívánságomat fogadja Vilike, és mindenki aki itt van hálát adok nekik!” – mondta Révész Sándor. A Piramis énekese azt is elárulta, nagyon szereti Szeged városát, nem volt titok, hogy sokat élt itt, mivel Ásotthalom mellett volt tanyája.

A Szent Vincent Rehabilitációs Központ szakmai megnyitójára Te is bekukucskálhatsz, mivel a Szeged365 kamerája ott volt:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb