Mindenmás

Télies húsvét: 26 éves rekordot sikerült alulmúlnia az időjárásnak tegnap

Nem csak csütörtökön, pénteken is megdőlt egy rekord a télies időjárásnak köszönhetően: a legalacsonyabb maximum-hőmérséklet 26 éves fővárosi rekordja dőlt meg tegnap – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Megdőlt a legalacsonyabb maximum-hőmérséklet 26 éves fővárosi rekordja pénteken. Ahogyan az Országos Meteorológiai Szolgálat közzétette, április 7-én a budapesti János-hegyen csak 2,8 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet ennek köszönhetően pedig új fővárosi, legalacsonyabb napi maximum-hőmérsékleti rekord született. A korábbi rekord 3,8 fok volt, ezt a Budapest Széchenyi-hegy állomáson mérték 1997-ben.

A meteorológiai szolgálat adatai szerint pénteken országos szinten mintegy 9,3 fokkal volt alacsonyabb a maximum a klimatológiai átlaghoz képest.

SZEGEDEN IS SZENVEDÜNK A TÉLIES IDŐJÁRÁSTÓL

Hetek óta Szegeden is szenvedünk a hidegtől, hiába várjuk már jó ideje a szegedi tavaszt. Szerencsére a nagyobb havazást megúsztuk, azért hét közben egyszer-kétszer szállingózott a hó, még ha csak rövid ideig is. Az ország északi részén élők, valamint déli szomszédaink sem jártak ilyen jól.

Borítókép: Klambauer Ágnes, Időkép FB oldala.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb