Mindenmás

Egy nap alatt közel négyszáz migránst kapcsoltak le Csongrád-Csanád vármegyében

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. április 9-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 205 határsértőt tartóztattak fel, és 237 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a rendőrség hétfői összesítőjében.

Vasárnap Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 9 esetben összesen 189 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Ruzsa közigazgatási területén. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során nepáli, pakisztáni, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

35 EMBERCSEMPÉSZ ELLEN INDULT ELJÁRÁS

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 11 esetben összesen 183 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben. Az elmúlt héten az ország területén 1373 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – március 27-től április 2-ig – a feltartóztatottak száma 1159 volt az országban. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 41 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 35 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb