Gasztro

Szeged és Makó után Szentesre is betör a meki, hamarosan a Kurca-parti városban nyit a hamburgerlánc

Hamarosan megkezdődhet Csongrád-Csanád vármegye negyedik McDonald’s éttermének építése Szentesen. A gyorsétteremlánc hazai egységeit működtető Progress Étteremhálózat Kft. az évek óta bejáratott két szegedi bázisa mellett tavaly rohamtempóban hozta tető alá és nyitotta meg a makói mekit. Az újabb helyszín, ahol fejlesztésbe kezdenek a Kurca-parti város lesz, ugyanis nemrégiben elkészült a majdani McDrive villamosenergia-ellátását biztosító transzformátor állomás – írja a Hódpress.

A portál úgy tudja, a Csongrádi úton, a sportpálya szomszédságában üresen álló telek a beruházó tulajdona, és az elkövetkezendőkben bármikor megkezdődhetnek a kivitelezési munkák. Szentesen egyébként 2021 decemberében foglalkozott a helyi képviselő-testület a McDonald’s ügyével – akkor egy telepítési terv került nyilvánosságra.

EREDMÉNYES ÉVET ZÁRTAK

Ami nem elhanyagolható körülmény, hogy a Progress Étteremhálózat Kft. tavaly roppant eredményes évet zárt. A Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt féléves mérlegbeszámoló szerint 2022 első hat hónapjában 32,25 milliárd forint árbevételt ért el, ami 38,3 százalékos növekedés 2021 hasonló időszakához képest, az adózott eredmény pedig 2,242 milliárd forint volt. A dokumentumban kiemelték, hogy a forgalom bővülését egyebek mellett az új éttermek növekvő franchise bevételei segítették.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb