Mindenmás

Napi pakk: még a végén napsütésben mehetünk locsolkodni, javul az időjárás, folytatódnak a húsvéti programok Szegeden

Napsütéses húsvét hétfőnk lehet a Napfény városában, ma is egy kicsit közelebb kerülhetünk a szegedi tavaszhoz, folytatódnak a nagyszerű ünnepi programok a városban. Kölnit a kézbe, de indulás előtt még csekkold az ünnepi Szeged365 Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Zsolt nevű olvasónknak!

MA VAN A NEMZETI RÁKELLENES NAP

Magyarország 1993 óta minden évben április 10-én tartja a nemzeti rákellenes napot, az időpont kiválasztásának oka pedig az, hogy ezen a napon született dr. Dollinger Gyula sebész, ortopéd szakorvos, egyetemi tanár, aki 1902-ben megalakította az Országos Rákbizottságot, így a hazai rákkutatás úttörőjének is számít.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 111 éve ezen a napon indult végzetes útjára a Titanic luxushajó
  • 21 éve ezen a napon hunyt el Hofi Géza humorista
  • 93 éve ezen a napon született Gulyás Zoltán, Ybl Miklós-díjas építész
  • 72 éve ezen a napon született Steven Seagal amerikai színész
  • 51 éve ezen a napon hunyt el Komáromi Gizi színésznő
  • 44 éve ezen a napon hunyt el Várkonyi Zoltán kétszeres Kossuth-díjas színész, filmrendező, színházigazgató, érdemes és kiváló művész
  • 37 éve ezen a napon hunyt el Martyn Ferenc, Kossuth-díjas szobrász, festő, aki a non-figuratív irányzat egyik első magyar képviselője volt

MÉG A VÉGÉN NAPSÜTÉSBEN MEHETÜNK LOCSOLKODNI

Húsvét hétfőn jó esély van rá, hogy tovább javuljon az időjárás. Pár fokkal még a tegnapinál is melegebb lehet, de az egész napos napsütésre sajnos még várni kell, kisebb záporok is kialakulhatnak, bár ez kevésbé valószínű. Délután a maximumok 11 és 17 fok között alakulnak.

SZENTMISE A DÓMBAN, FOLYTATÓDNAK A PROGRAMOK ÓPUSZTASZEREN, DE MEHETÜNK A FÜVÉSZKERTBE IS

Tavaszi sétára és húsvéti kalandozásra várják húsvét hétfőn is az érdeklődőket az SZTE Füvészkertbe. Az ébredező növényvilág felfedezése közben a gyerekek a kert öt pontján fejtörőket találnak, a felnőtteknek pedig a Füvészkert fáin elhelyezett verseket érdemes figyelmesen olvasgatni. A tegnapi naphoz hasonlóan, 9 és 17 óra között az Orchidea ház is várja az érdeklődőket.

A kereszténység legfontosabb ünnepén 10 és 18 órakor Szentmisét tartanak a Szegedi Dómban, szegedi katolikus templomok ünnepi szertartásrendjét pedig együtt itt lehet elérni.

Folytatódnak a programok Ópusztaszeren, sőt, most jön az igazán autentikus húsvéti kavalkád: lesz húsvéti tojáskeresés, ételszentelés Antal Imre Atyával, hagyományos húsvéti locsolkodás és népszokások bemutatója, de megtartják az elmaradhatatlan lovasbemutatót is. Kapunyitás 9 órakor, a látványosságok pedig 10 órától lesznek megtekinthetőek. Az Emlékpark 18 órakor zár.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb