Mindenmás

Csipszes zacskókban rejtett cigarettát és ásványvizes palackokban csempészett pálinkát találtak a nagylaki határátkelőhelyen

Csipszes zacskókban rejtett magyar zárjegy nélküli cigarettát és ásványvizes palackokban csempészett pálinkát találtak a NAV munkatársai a nagylaki határátkelőhelyen egy bolgár sofőr autójában – közölte kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a sofőr azt nyilatkozta, nem szállít jövedéki terméket, de a jármű rakterében a nejlonzsákokban lévő csipszes zacskók és a nagy mennyiségű üdítős palackok láttán a járőrök a rakomány átvizsgálásáról döntöttek.

NEHEZEBBEK VOLTAK A CSIPSZES ZACSKÓK, MINT KELLETT VOLNA

A csipszek csomagolása eredetinek tűnt, de némelyik súlya nehezebb volt a megszokottnál, ezért a pénzügyőrök felbontották azokat. A puffasztott kukoricapelyhes zacskókban négyesével voltak elrejtve a bolgár zárjegyes cigaretták, összesen 1050 doboz – tudatta a vámhivatal. A pénzügyőrök a több mint félmillió forint értékű adózatlan füstölnivalót és a 42 liter alkoholterméket jövedéki eljárás bevezetése mellett lefoglalták – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb