Szegedi Arcok

“Ez az esemény itt Szegeden arra késztetett, hogy megint énekeljek” – újra dalra fakadt Révész Sándor, városunkban született az új himnusz

Révész Sándor a gyógyulás útjára lépett, amiben hatalmas segítséget kapott Szegeden. A súlyos betegségen átesett 69 éves rocklegenda most újra énekelt, ráadásul nem is akármilyen zeneszámot, hanem a rehabilitációra, segítségre szoruló betegek himnuszát. A dal szövege egyébként Détári Vilmostól, a szegedi Szent Vincent Rehabilitációs Központ alapítójától ered, ami arra inspirálta az énekest, hogy Vörös Istvánnal, a Prognózis egykori énekesével együtt dalt készítsen.

Révész Sándor 2022 márciusában kapott sztrókot. A Blikk szerint sokan féltették, és aggódtak érte, de a különleges hangú művész gyógyulni akart, és ezért mindent meg is tett. A 69 éves zenész a portálnak adott interjújában arról mesélt, hogyan segített neki Détári Vilmos Szegeden, akinek a neve a Szeged365 olvasóinak is ismerősen csenghet.

A GYÓGYULNI VÁGYÓK HIMNUSZA, AMI SZEGEDEN SZÜLETETT

“Megérintett a közönség szeretete és figyelme, amely felém irányult a legnehezebb időszakban is” – mondta a lapnak Révész Sándor, majd hozzátette, hogy eljutott hozzá a kórházban is, mennyien aggódnak érte. “Nagyjából akkoriban keresett meg Szegedről Détári Vilmos, s felajánlotta, hogy a rehabilitációmra Szegeden, az ő intézetében kerüljön sor. Amikor már olyan állapotban voltam, köszönettel elfogadtam a lehetőséget. Évente kétszer két hétre erre a csodálatosan felszerelt egészségügyi központba utaztam, s mindent megkaptam ahhoz, hogy az állapotom javuljon. Tudom, hogy hosszú-hosszú út vár még rám a felépülésig. Igazi türelemjáték ez, de van erőm és hitem. Nos, Détári Vilmossal aztán többször is beszélgettem, és ő egyszer csak elmesélte nekem, hogy szülei rajongtak a Piramisért, s általuk ő is megkedvelte a zenénket. Aztán egy váratlan pillanatban a kezembe adott egy általa megírt, gyönyörű gondolatokkal teli szöveget, s azt mondta: zenésítsük meg, legyen ez a gyógyulni vágyók himnusza!”

NEMCSAK A BETEGEK, HANEM A KLINIKA IS EGYRE JOBB ÁLLAPOTBA KERÜLT

Nemcsak a betegek, de maga a klinika is egyre jobb állapotba került ott Szegeden. Merthogy vadonatúj környezetben Szent Vincent néven folytatja működését. Április 4-én több mint száz meghatott vendég előtt került sor az ünnepélyes megnyitóra. Ott volt Révész Sándor is, aki különleges pillanatokat élhetett át.

ARRA KAPOTT KÉSZTETÉST SZEGEDEN, HOGY ÚJRA ÉNEKELJEN

“Beszédet mondtam, pedig az nem az én műfajom” – folytatta Révész Sándor, majd kiemelte: “évente több mint negyvenezer ember kap sztrókot Magyarországon, s úgy érzem, nekem is kötelességem erre felhívni a figyelmet. Tudom, átéltem, mit jelent a betegség, s mit jelent a harc a túlélésért, az egykori én visszanyeréséért. Még mindig messze van a tökéletestől a karom és a lábam, és messze vagyok attól is, hogy színpadra álljak, de ez az esemény itt Szegeden arra késztetett, hogy megint énekeljek” – mesélte a 69 éves legenda, majd azt is hozzátette, hogy a Détári Vilmos által megírt szöveg arra inspirálta, hogy Vörös Istvánnal, a Prognózis egykori énekesével együtt dalt készítsen, méghozzá a gyógyulni vágyók himnuszát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb