Mindenmás

Súlyos gázrobbanás volt egy szegedi családi házban, több sérült is van, egy ember a romok alatt fekszik (frissítve)

Gázrobbanás történt egy körülbelül 100 négyzetméteres családi házban Kiskundorozsmán, a Széksósi úton délután 6 előtt pár perccel. Egyes forrásaink szerint 3, mások szerint 5-6 sérült is van, a mentők, a tűzoltók és a rendőrség is a helyszínre tartanak.

Nem hivatalos forrásból úgy értesültünk, cikkünk megírásának pillanataiban az egyik sérült még a romok alatt van.

Megkeresésünkre Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megerősítette, hogy robbanás történt, illetve azt is, hogy több sérült van, az egyikőjük a romok alatt fekszik.

Amint bővebb információink lesznek, cikkünk frissülni fog.

FRISSÍTVE (18:29): OLVASÓI HELYZETJELENTÉSEK ÉS FOTÓK ÉRKEZTEK

“Beleremegett a ház itt Dorozsma központjában is. Elment arra már 5 tűzoltó, 5 mentő, rendőrök, katasztrófavédelem. De visszafelé még nem jött egy mentő se. Nagy a baj” – írta Judit nevű olvasónk, Andrea annyit írt, hogy hatalmasat szólt, Ilona pedig azt, hogy egy fiatalembert mentenek. Úgy tudjuk, a nagyjából 500 négyzetméteres, telephelyként is használt ház 50%-a omlott össze, a robbanás kitolta a falakat, majd beomlott a tetőszerkezet.

A helyszínről Szeged365 olvasói TRUE PHOTO-kat is kaptunk, köszönjük szépen őket:

FRISSÍTVE (18:32): SIKERÜLT KISZABADÍTANI A SÉRÜLTET

Fél 7 előtt kicsivel jött az információ: sikerült kiszabadítani a romok alatt rekedt sérültet, úgy tudjuk, életben van. Kiderült, hogy összesen három sérült van, ellátásuk folyamatban van, a kimentett férfinak zúzódásai, vágásai és rendkívül súlyos égési sérülései vannak. A rendőrök lezárták a környéket, a szomszédok sem tudnak bejutni az ingatlanjaikba.

FRISSÍTVE (18:55): MEGJÖTT A HIVATALOS KÖZLEMÉNY

Robbanás történt egy épületben, Szegeden, a Széksósi úton – írta hivatalos közleményében a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották. Az egységek átvizsgálták az ingatlant, egy embert kiszabadítottak a romok alól, és átadták őt a mentőknek.

FRISSÍTVE (06:02): KÉSŐ ESTIG TARTOTT A HELYSZÍNI SZEMLE

A délután bekövetkezett robbanás után még órákig tartott a helyszíni szemle, a katasztrófavédelem szakemberei áramtalanították az épületet, és kivizsgálták a baleset körülményeit. A robbanás következtében tűz nem keletkezett – közölte Molnár Krisztina az MTI-vel.

Úgy tudjuk, hogy a három sérült közül kettő – egy fiatal és egy középkorú férfi – súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, egy harmadik férfi könnyebben sérült meg.

Mielőbbi teljes felépülést kívánunk a baleset sérültjeinek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb