Szegedi ArcokVideo365

Batyus buli, Mesi Virágoskertjében: virágot ültettünk, a balkonládát mi vittük, a 17.539 cserép virágot ők hozták

Bevett szokás a batyus buli szegedi egyetemista körökben: a házigazda csakis a leamortizálni való albérletet adja, mint helyszínt, a vendégek pedig magukkal viszik, amit ennének-innának (innának, innának, innának). Hasonló a képlet a Makkosházi körúti Mesi Virágoskertjében is, pár szignifikáns különbséggel:

  • itt senki sem iszik semmit, maximum kávét a szomszédos cukrászdában,
  • a pecót sem kell három napig takarítani utána,
  • és jelen esetben a házigazda sokkal inkább odateszi magát, mint a vendégek, konkrétan több tízezer cserépnyi tavaszi virággal, növénnyel, évelővel készült fel Deák Emese és csapata.

A makkosházi batyus buli lényege tehát, röviden:

vidd magaddal a balkonládád, Mesiék adják bele a meseszép virágokat, ráadásul még be is ültetik őket.

DÖPING? EZ ANNÁL JÓVAL TÖBB

Tavaly ilyenkor megpróbáltuk megszámolni, hány tételt találunk Mesi Virágoskertjében, túl sokáig nem jutottunk vele másfél óra alatt. Az operatőrünk raklap per növény alapon kalkulált, a cikk írója pedig az egy négyzetméterre kitett virágok, évelők, téltűrő növények számát szorozta fel a ténylegesen “belakott” területtel. Nem biztos, hogy jó volt a kalkulációnk (sőt, nagyjából biztos, hogy egy kicsit tévedtünk is), de a végén 13.492 – nél álltunk meg.

Deák Emese elmondása alapján legalább 30%-kal nagyobb a választék, mint a tavalyi, gyors matekkal ez 17.539 cserépnyi virágot jelent. Hogy mindez tényleg Szeged legnagyobb kínálata-e, hivatalosan nem tudhatjuk, de egy valami biztos:

ilyen színpompás kínálatot mostanában sehol sem láttunk.

“Úgy gondoltam, újítsunk egy kicsikét. Mivel nagy volt a szárazság mostanában, a 2023-as tavaszi kínálatunkban azokra a növényekre fókuszáltunk, amelyek ellenállóbbak” – magyarázta a koncepciót Deák Emese. A repertoár óriási, a bokros, futó, évelő, egynyári, télálló virágok mellett nagy sláger a makói parasztmuskátli, futómuskátli, a mézvirág, a begónia, a különféle futópetúniák, a három színben is kapható hópihe és Mesi örök kedvence, a balkon aranya. Nekünk a büdöske névre hallgató virág jött be a leginkább (pedig zuhanyoztunk), meg is beszéltük, hogy szegénynek elég csapnivaló a marketingje.

Mesiék Olaszországból is hoztak be különlegességeket, nagyon látványos a panamanarancsfa, a kumkvat, vagy az óriás termő citromfa, amelyen

70 dekás citromok csüngenek,

de színpompás látvány a földanyavirág, a dézsáéba ültethető pacsirtafű és a bejáratnál ragyogó rózsaszín levendula is.

CSAK ODAADOD A BALKONLÁDÁD ÉS MÁR ÜLTETIK IS BELE, AMIT KÉRSZ

Mint Mesi elmondta, három opciójuk van,

  • akinek nincs ideje, kedve: elviszi magával a balkonládáját, cserepét, satöbbi, a virágoskert kollégái pedig díjmentesen beültetik a kiválasztott növényeket
  • akinek van ideje, kedve: ugyanez, de maga is ott lehet a produkció során, sőt, be is segíthet,
  • a harmadik pedig a klasszikus felállás: hagyod a batyus bulit a fenébe, mindent megveszel – baráti áron – Mesiéknél és slussz-passz.

Bármelyik opciót is választod, mutatjuk a koordinátákat:

  • Mesi Virágoskertje
  • Szeged, Makkosházi krt. 11, 6723
  • Parkolás: ingyenes, az is volt, most is az és bizony az is marad.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb