Közélet

17 ember életét mentették meg a rendőrök Szeged közelében, csütörtök délután

Feltehetően a helyszínen lévő rendőrök gyors reagálásának köszönheti életét az a 17 illegális migráns, akiket Kistelek közigazgatási területén mentettek ki csütörtök délután 4 után egy levegőtlen, szellőzés nélküli hideg kamionraktérből. Mint a rendőrség közleményéből kiderült, a kollégáik – miközben elkapták az embercsempészt – mentőt hívtak, akik a helyszínen látták el a pórul járt egyiptomiakat és líbiaiakat.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. április 13-án 16 óra 18 perckor Kistelek közigazgatási területén a román hatóságtól kapott információk alapján a rendőrök ellenőriztek egy török honosságú tehergépkocsit és annak 34 éves török állampolgárságú vezetőjét. Az ellenőrzés kiterjedt a kamion rakterére is, ahol a rendőrök 17 fő illegális migránst találtak. A levegőtlen, szellőzés nélküli hideg raktérben 16 fő egyiptomi és egy fő líbiai férfi zsúfolódott össze, akik feltehetően a magyar-román együttműködésnek, és a gyors reagálásnak köszönhetik életüket. 

A járőrök az illegális migránsokhoz mentőt hívtak, akik a helyszínen ellátták a külföldieket.

Az embercsempésszel szemben eljárás indult.    

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb