Szegedi Arcok

Szeged ezt is behúzta: a Vedres István Technikum csapata hozta el a jövő kreatívipari szakembereit díjazó Év Felfedezettje pályázat első helyét

A Szegedi SZC Vedres István Technikumból pályázó SonicON csapat vehette át a győzteseknek járó első díjat a “Kerülj Képbe! – Év Felfedezettje” című pályázaton, design kategóriában – közölte a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) csütörtökön az MTI-vel. A divat, a design és a kreatív szakmákat tanulóknak kiírt pályázatra 26 csapatban, csaknem 100 diák jelentkezett, akik közül hat csapatot emelt ki a szakmai zsűri, köztük a szegedieket.

Az “Ipari forradalmak – Varrógéptől a Robotokig” tematikájú pályázatra a szervezők olyan kreatív-, divat- és designipari szakképzésben, nappali tagozaton tanuló csapatok jelentkezését várták, akik innovatív alkotásaikkal, inspiráló ötleteikkel szerették volna felhívni a figyelmet szakmájuk szépségeire. A programra 26 csapat jelentkezett, akik közül a szakmai zsűri döntése alapján három divat és három design tematikájú csapat vehette át nyereményét az áprilisi díjátadón.

  • Divat területen az első helyet a Budapesti Komplex SZC Kreatív Technikum tanulói, a Scelestis csapat szerezte meg,
  • második helyezett a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium diákjai, a Krea – Team lett,
  • míg a dobogó harmadik helyén a Dekorvarázs csapata végzett a Zalaegerszegi SZC Báthory István Technikumból.
  • Design oldalon a Szegedi SZC Vedres István Technikumból pályázó SonicON csapat vehette át a győzteseknek járó első díjat,
  • másodikként a Budapesten található Kozma Lajos Faipari és Kreatív Technikum Vágjuk a fát! csapata végzett,
  • míg a harmadik helyet a fővárosi BKSZC Kreatív Technikum tanulói, a Csillagok csapat foglalta el.

A díjazottak nagyértékű utalványokat, digitális eszközöket és szakmai workshopokon való részvételi lehetőséget is kaptak.

Az MDDÜ azzal a céllal alakult meg 2018-ban, hogy előre meghatározott stratégiai pillérek mentén hatékony és strukturált támogatást nyújtson a divat és a design ágazat minden szereplője számára. Kiemelt feladatai közé tartozik a szakmai szervezetekkel való stratégiai együttműködés, az export növelése, továbbá mentorprogramjaik megvalósításával a hazai márkák szakmai fejlődésének támogatása.

Forrás: MTI

Fotók: Magyar Divat & Design Ügynökség

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb