Közélet

Meglepő újítással rukkolt elő MZP: mesterséges intelligencia válaszol a lakosok panaszaira Hódmezővásárhelyen

A baloldal egykori miniszterelnök-jelöltje, Hódmezővásárhely polgármestere az ATV Egyenes beszéd című műsor adásában jelentette be, hogy kedden „Vásárhely lett az első olyan magyar önkormányzat, ami előfizetett a mesterséges intelligenciára, a ChatGPT alkalmazásra, miután már teszteltük, és hatékonyan segítette a munkatársainknak a munkáját” – számolt be a Promenád24.

Márki-Zay a műsorban azt is elmondta, hogy „okos válaszokat” vár a mesterséges intelligenciától arra, milyen bevételeket tudna még szerezni a város, de egyébként szerinte a ChatGPT „a panaszok kivizsgálásától kezdve a beadványok szerkesztésétől a levelek megírásáig nagyon sok mindenben segít”.

A portál azt is kiemelte, hogy mindezek tükrében előfordulhat, hogy ha egy vásárhelyi lakos a jövőben panasszal, beadvánnyal fordul az önkormányzathoz, akkor nem egy hús-vér hivatali ügyintéző, hanem a ChatGPT alkalmazás kezeli az ügyét, s dolgozza fel a problémáját. Hogy ehhez a vásárhelyiek mit szólnak, s vajon örülnek-e neki, ha a panaszaikkal a mesterséges intelligencia foglalkozik (legalábbis első körben) intelligens (szak)emberek helyett, ez nagy kérdés. Mint ahogy az is, vajon mennyibe kerül ez az önkormányzatnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb