Mindenmás

Napi pakk: esős, borongós és hűvösebb időjárásunk lesz ma Szegeden, az iwiw születésnapján

Egy kis időre búcsút mondhatunk a tavaszias időjárásnak, ugyanis egy mediterrán ciklon hoz kiadós csapadékot Szegedre. Az eső mellé lehűlést is kapunk, ma már csak 13 fokra számíthatunk városunkban. Évfordulókban viszont bővelkedünk, hiszen ma van a könyvtárosok világnapja és hihetetlen, de pontosan 21 évvel ezelőtt indult Magyarország egykor legismertebb közösségi oldala, az iwiw. Kávét a kézbe, itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS AZ IWIW

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Tibor, Bende, Benedek, Gusztáv, Lídia és Tiborc nevű Szeged365 olvasónak! Ezen a napon született:

  • Fenyvesi Csaba háromszoros olimpiai bajnok vívó, orvos, rákkutató, sportvezető,
  • Fekete László válogatott labdarúgó, csatár,
  • Adrien Brody magyarországi zsidó gyökerekkel bíró Oscar-díjas amerikai színész,
  • valamint Sarah Michelle Gellar, színésznő (Tudom mit tettél tavaly nyáron, Buffy, a vámpírok réme).

Mindezek mellett ma van a könyvtárosok világnapja, valamint már 21 éve annak, hogy elindult az iwiw.hu közösségi oldal! Várady Zsolt fejlesztése, eredetileg wiw.hu (who is who) néven indult, majd bővült a név az i (inetrnet) betűvel.

MEDITERRÁN CIKLON JÖN SZEGEDRE

Pénteken egy mediterrán ciklonnak köszönhetően országszerte készülnünk kell esőre, záporokra, néhol zivatarra is. Elkél majd az esernyő Szegeden is, már a délelőtti órákban eleredhet az eső, és majd csak estefelé fog csökkenni a csapadékhajlam. A változó irányú szél élénk, helyenként erős lesz. Hajnalban 2-10, délután már csak 13 fok körül alakul majd a hőmérséklet.

FELÚJÍTJÁK AZ UTAKAT

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek köszönhetően megújul a 4521-es jelű Szentes-Mindszent-Hódmezővásárhely összekötő út 4,3 kilométeres szakasza, valamint a 4416-os jelű Földeák-Maroslele összekötő út 3,9 kilométeres szakasza. A munkálatokat már elkezdték, közlekedjetek itt óvatosan!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb