Mindenmás

Tolatás közben nekihajtott egy villanyoszlopnak a kukásautóval, nekipréselte a munkatársát, aki meghalt – a sofőrrel szemben most emeltek vádat

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy hulladékszállító teherautó sofőrjével szemben, aki két évvel ezelőtt egy Makó környéki faluban figyelmetlenségből kollégája halálát okozta – közölte az ügyészség pénteken.

A vádirat szerint a vádlott 2021. július 13-án, a délelőtti órákban szemétszállítást végzett egy kukásautóval, melynek hátsó két fellépőjén szállította munkatársait. A férfi a teherautóval tolatva hajtott be egy olyan utcába, melynek végén nem tudott volna megfordulni.

VILLANYOSZLOPHOZ PRÉSELŐDÖTT A MUNKATÁRSA

Az úttestre azonban kilógott egy ott parkoló autó orra, ezért, hogyne menjen neki, a vádlott megpróbálta kikerülni. Ezt azonban rosszul hajtotta végre, járműve bal hátuljával tolatás közben nekihajtott egy villanyoszlopnak, és odapréselte ahhoz a fellépőn álló munkatársát. A sértett az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően elhunyt. A balesetért a felelősség a vádlottat terheli, abban azonban a sértett is közrehatott, mivel a tolatást végző járművön a hátsó kezelői helyen eleve nem utazhatott volna senki. A járási ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A terhelt bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb