Sport

A Pick Szeged után a Szedeák is megcsinálta, magabiztosan nyertek a Nyíregyháza ellen

Jól sikerült a szombati nap a szegedi sportolók számára, miután a Pick Szeged délután legyőzte a Veszprémet, este a kosarasokon volt a sor. A Szedeák a sereghajtó Nyíregyháza csapatát fogadta és magabiztos, 21 pontos győzelmet aratott egy nagyon fontos meccsen.

Bár egy kicsit döcögősen indult a meccs, magabiztosan nyertek a szegedi kosarasok szombat este, az alsóházi rájátszás második fordulójában. Ugyan a Szedeák vezetett a mérkőzés elején, 9-8 után a vendégek egy 7-0-ás sorozatot követően átvették a vezetést, ekkor a hazaiak vezetőedzője időt is kért – olvasható a mérkőzés összegzésében. Az időkérés hatásosnak bizonyult, azt követően jóval pontosabban játszottak a szegediek, majd a negyed végére ki is egyenlítettek, így az első játékrész 18-18-ra végződött.

A KÖVETKEZŐ KÉT NEGYEDBEN ELDÖNTÖTTE A MECCSET A SZEDEÁK

A második negyedben aztán magához ragadta az irányítást a Szedeák, alig egy perc leforgása alatt hét pontot is szereztek. Ezután nyíregyházi időkérés következett, de hiába, a szegediek nem akarták közelebb engedni ellenfelüket, így a negyed felénél 31-25-re vezettek. Ez a különbség pedig két számjegyűre nőtt a játékrész végére, a szegediek 20 pontos vezetéssel mehettek a félidőre.

Ekkorra a meccs lényegében eldőlt, a Szedeák a következő két negyedben is megtartotta előnyét, a harmadik játékrészt is jól kezdték, közel volt a 30 pontos különbség is. A harmadik negyedet végül 25 pontos előnnyel zárták, így 69-44-ről jöhetett az utolsó felvonás. Nagy izgalmakat már nem hozott a negyedik negyed, de Nikola Lazics vezetőedző mindenkinek játéklehetőséget adott. A végeredmény 89-68 lett a Szedeák javára, akik így komoly lépést tettek a bennmaradás felé.

ÖSSZEGZÉS

Naturtex-SZTE-Szedeák–Hübner Nyíregyháza BS 89–68 (18–18, 31–11, 20–15, 20–24)

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, alsóházi rájátszás, 2. forduló. Szeged, 1000 néző. Vezette: Söjtöry, Kovács N., Földesi.


Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 16/9, Polányi, NICHOLSON 20/6, Bognár 8, ROBERSON 13. Csere: Balogh 4, Carter 11/3, Person 8, Filipovics 5, Kerpel-Fronius 2, Kovács Á. 2, Mayer. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Nyíregyháza: Perry 19/6, Kiss B. 3/3, Bazsó 8/6, Pipiras 11/6, Copes 14. Csere: Szobi 4, Bonifert 4, Kass 5, Kone, Fazekas. Vezetőedző: Darko Radulovics.
Kipontozódott: Kone (32.).

A mérkőzést Nikola Lazics vezetőedző is értékelte:

Nagyon fontos mérkőzés volt, gratulálok a fiúknak! Főleg a második negyedben jól játszottunk. Tapasztalt edző vagyok, tudom milyen nehéz játszani egy ilyen meccset. Az elején mindkét csapat ideges volt, de a második negyedtől jó ritmusban játszottunk, mindig megtaláltuk a legjobb megoldást, megérdemelt győzelmet arattunk. Innentől a következő mérkőzésekre fókuszálnunk, egy lépéssel közelebb vagyunk a célunkhoz.

mondta a vezetőedző.

Borítókép: Naturtex-SZTE-Szedeák FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb