Sport

Újabb mérföldkő: Szeged is csatlakozik az Úszó Nemzet Programhoz – 1400 gyermekkel fognak dolgozni a képzett szakemberek

Újabb mérföldkőhöz ér az óvodás és kisiskolás gyermekeknek teljesen ingyenes, komplex úszásoktatást biztosító Úszó Nemzet Program: idén több mint duplájára nő a bekapcsolódó települések száma. Az eddigi 19-hez 22 helyszín csatlakozik, így ősszel már közel 50 ezer gyermek szerezhet vízbiztonságot a MÚSZ-licensszel dolgozó oktatók segítségével. Szeged is az új csatlakozók között van, a Tiszavirág Sportuszodában szeptember 11-én indul a program, a tervek szerint 1400 gyermekkel – jelentette be a jó hírt a Szegedi Úszóegylet.

“A Dél-Alföld régió vezetőjeként büszkén mondhatom: Kecskemét, Szarvas és Kistelek után újabb három település csatlakozik az Úszó Nemzet Programhoz, ősztől Kiskunhalas, Sarkad és Szeged is a helyszínek között lesz” – jelentette be Nagy Attila, a HAÁSZ SZUE elnöke. “Minden település polgármestere aláírta a szándéknyilatkozatot, befogadták az Úszó Nemzet Programot, így el is kezdjük a munkát, pénteken már az oktatók felvételijét tartjuk, várhatóan 15-16 szakembert választunk ki, illetve folyamatban van az intézmények kijelölése” – tette hozzá.

ROPPANT EREDMÉNYESEK A SZEGEDI ÚSZÓK

Szeged eddig is központi szerepet kapott a magyar úszósportban, ez a pozíció tovább erősödik az Úszó Nemzet Programhoz csatlakozással. A program Szegedre érkezésében nagy szerepe van a szegedi úszósport sikereinek, a HAÁSZ SZUE évek óta tartó eredményes munkájának.

A résztvevő gyermekek három év alatt kilenc szintvizsga teljesítésével teljes vízbiztonságot szereznek, és ehhez minden támogatást megkapnak. Ingyenes az oktatás, az uszodahasználat, a felszerelés és az uszodába szállítás is, mindezt az Úszó Nemzet Program finanszírozza, a feltételek biztosítása mellett pedig motiválják is a gyerekeket. Utóbbi feladatban fontos szerepet kap az Úszó Nemzet Program nagykövete, az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina, aki rendszeresen meglátogatja a helyszíneket.

HETI EGYSZER ÚSZNAK A GYEREKEK A PROGRAMBAN

“A résztvevők heti egyszer, tömbösítve két órát úsznak a programban, amellyel minden gyermek és szülő nagyon elégedett, rendkívül pozitív visszajelzések érkeztek az eddigi helyszíneken. Ebben segít a Testnevelési Egyetem, amely komoly szakmai tervet tett le az asztalra, részletesen kidolgozták az oktatás módszertanát, a szintvizsgákkal pedig a gyermekek és a szülők is nyomon tudják követni a fejlődést. Erkölcsi bizonyítvánnyal és hivatalos licensszel rendelkező, képzett szakemberek fognak dolgozni a gyermekekkel. A program alkalmas a fogyatékkal élő gyermekek úszásoktatására is” – hangsúlyozta Nagy Attila.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb