Mindenmás

Survivor a gyerekekkel: családoknak szervez közlekedésbiztonsági vetélkedőt a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Szegeden

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a „Közlekedik a család” országos közlekedésbiztonsági vetélkedő keretében területi versenyt szervez 2023. május 20-án Szegeden – közölte a rendőrség szerkesztőségünkkel.

A „Közlekedik a család” vetélkedősorozat elsődleges célja, a közlekedési ismeretek elmélyítése, a személyi sérüléses balesetek megelőzése, illetve, hogy az állampolgárok figyelmét minél szélesebb körben ráirányítsa a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. A versenyre olyan Csongrád-Csanád vármegyei családok jelentkezését várják, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, valamint hat és tizenhét év közötti gyermeket/gyermekeket nevelnek.

TESZT ÉS ÜGYESSÉGI FELADATOK IS LESZNEK

A Csongrád-Csanád vármegyei területi vetélkedőt 2023. május 20-án 9 órától rendezik meg Szegeden, a Szabadkai út 7. szám alatti bevásárlóközpont parkolójában. A vármegyei döntőre jelentkezni lehet a verseny honlapján (www.kozlekedikacsalad.hu) elektronikus úton, valamint a verseny napján, a helyszínen, személyesen. A rendezvényen a családok KRESZ és elsősegély nyújtási tesztet töltenek ki, majd a szülők egy személygépkocsival, míg a gyermekek kerékpárral hajtanak végre ügyességi feladatokat. A dobogósok értékes vásárlási utalványokat nyerhetnek, továbbá a legeredményesebb család Csongrád-Csanád vármegyét képviseli a verseny országos döntőjén 2023. szeptember 8-10. között. Az országos verseny fődíja egy ŠKODA Fabia személygépkocsi.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb