Mindenmás

Napi pakk: 21 fok és sok napsütés vár ma Ránk a Föld Napján, Szegeden

Végre itt a szombat, teljes gőzzel belevethetjük magunkat a hétvégébe! Az időjárás is kegyes lesz hozzánk, csodás napsütést és esőmentes szombatot ígérnek a meteorológusok Szegedre. Ma van a Föld napja és az évfordulója annak, hogy egy színpadi tűz óriási pusztítást végzett a Szegedi Nemzeti Színház épületében, amit bő egy év alatt újjá is építettek. Kortyolj egyet a kávédból, és kezdd a napot ma is a Szeged365-tel!

NÉVNAPOSOK ÉS A FÖLD NAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Csilla, Noémi, Attila, Kelemen, Noé, Tánya és Tatjána nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességeket is hoztunk mára:

  • ma van a Föld Napja! 1970-ben rendezték meg először a “Föld napja” környezetvédelmi akciónapot az Amerikai Egyesült Államokban. A “Föld napja” azóta világméreteket öltött, 1990. óta minden évben Magyarországon is eseményeket, rendezvényeket szerveznek erre a napra. Szegeden is lesz egy csomó akció, lentebb mutatjuk a programokat!
  • Talán nem tudtad, de 1885. április 22-én leégett az 1883-as “Királynapok” keretében ünnepélyesen átadott szegedi színházépület. A színpadi tűz rendkívüli kárt okozott, csaknem az egész nézőteret elpusztította. A város azonnal hozzáfogott az újraépítéshez, ennek köszönhetően 1886. október 2-án újra megnyitották a Szegedi Nemzeti Színházat.
Fotó: virtualis.sk-szeged.hu
  • Mindezek mellett ezen a napon született Jack Nicholson Oscar-díjas amerikai színész (Ragyogás; Száll a kakukk a fészkére),
  • Falusi Mariann énekesnő, színésznő, a Pa-Dö-Dö egyik tagja,
  • Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes, világbajnok úszónő,
  • valamint Leiner Laura író, a Szent Johanna gimi című ifjúsági naplóregény-sorozat szerzője.

NAPOS, KELLEMES IDŐJÁRÁS JÖN SZEGEDRE

Szombaton a napos időt délután több gomolyfelhő zavarhatja, de számottevő csapadék nem várható, legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki. Helyenként élénk lehet a szél. Délutánra 17-21 fokig melegszik a levegő hőmérséklete Szegeden.

PROGRAMOK TÖMKELEGE VÁR SZEGEDEN

Végre kitört a hétvége Szegeden! Izgalmas programok elé nézünk városunkban, hiszen a Föld Napja alkalmából megtelik a vadaspark rendőrökkel és tűzoltókkal, de nyitva a mórahalmi TulipGarden is, és a Füvészkert is készül Szegeden. Mutatjuk, mi vár ránk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb