Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: rendőrök és tűzoltók a Vadasparkban, gyönyörűen virágzó tulipánok Mórahalmon és családi nap a Füvészkertben

Már csak pár órát kell kibírni a melóban és mondhatjuk, hogy végre kitört a hétvége Szegeden! Izgalmas programok elé nézünk városunkban, hiszen a Föld Napja alkalmából megtelik a vadaspark rendőrökkel és tűzoltókkal, de nyitva a mórahalmi TulipGarden is, és a Füvészkert is készül Szegeden. Meghoztuk a Kikapcsot, szemezgess a hétvége programjaiból velünk!

NYITVA A MÓRAHALMI TULIPÁNOS KERT

Harmadik alkalommal nyitotta meg kapuit áprilisban a mórahalmi TulipGarden. A tulipánok, jácintok és nárciszok otthona tavaly a Műtétre Váró Gyermekekért Alapítványnak ajánlotta fel a bevétel 10 százalékát, de az idei évben sem törnék meg ezt a trendet, 2023-ban ugyanis a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek Alapítványnak adakoznának. Szombaton és vasárnap látogathatunk el.

A FÖLD NAPJA A FÜVÉSZKERTBEN

Pecsétgyűjtéssel egybekötött játékos túrára hívják a családokat április 22-én, szombaton 10 órától az SZTE Füvészkertbe. A rendezvényen a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, újrahasznosítással kapcsolatos termékeket is megismerhetik a látogatók.

RENDŐRÖK ÉS TŰZOLTÓK A VADASPARKBAN

Április 23-án, azaz vasárnap megtelik rendőrökkel és tűzoltókkal a Szegedi Vadaspark. Nos, szerencsére nem bevetésre mennek az egyenruhások, hanem mert Rendőr-, és Tűzoltó Napot tartanak az intézményben.

MOTOROS TALÁLKOZÓ MAKÓN

Ingyenes Motoros Napot tartanak a hétvégén Makón. Az április 22-ére meghirdetett eseményen lesz minden, ami egy jó kis találkozóhoz kell, többek között: felvonulás, motorszépségverseny, motoros börze és még lassúsági verseny is a Széchenyi téren.

METEORHULLÁS SZEGED FELETT

Elkezdődött a tavasz első meteorhullása. A Lyridák meteorraj minden évben április közepén érkezik, idén a fényjelenségek április 15. és április 29. között lesznek láthatóak Szegeden. A maximum idén április 22-én és 23-án zajlik, a legtöbb meteorra a hajnal előtti órákban számíthatunk. Óránként akár 10-15 fényjelenség is felbukkanhat az égen.

FÖLD NAPJA ÉS A PÉCS ELLENI RANGADÓ

Április 22-én ünnepeljük a Föld napját. A környezetvédelem fontosságát hangsúlyozó kampányhoz csatlakozva a Szeged-Csanád Grosics Akadémia arra kéri a szurkolókat, hogy aki teheti, kerékpárral érkezzen az április 23-ai, vasárnapi 17 órakor kezdődő Pécs elleni rangadóra.

PONTGYŰJTŐ PARTI AZ SZTE-N

Pontgyűjtő Partyval várja a Szegedi Tudományegyetem a jövőre felvételiző középiskolásokat szombaton a Dugonics téren. 2024-ben megváltozik a felvételi pontrendszer – a megszerezhető ötszáz pontból százról minden egyetem önállóan rendelkezhet, hogy mi alapján ítéli oda a tanulóknak. Erről is bővebb tájékoztatást adnak a résztvevőknek, emellett beszélgetéseken, workshopon és bemutatókon is részt vehetnek az érdeklődők.

AZ ÉJSZAKA A KLUBOKÉ

Bőven akad választék annak is, aki az éjszakai élet pörgésére vágyik Szegeden. Mutatjuk, mivel készülnek a hétvégére a klubok!

BÁRKA

  • DJ Hori pénteken este a deep, melodic, afro és techhouse stílusok kedvelőit örvendezteti meg szettjeivel a Bárkában,
  • majd szombaton DJ Timár elektronikus pop és house zenéire lehet csapatni.

Helyszín: Bárka, Roosevelt tér 1., Szeged.

RETRO KLUB

  • Pénteken a csajok kapják a legnagyobb figyelmet a Retro Klubban, ugyanis Csajok a csúcson partit tartanak,
  • szombaton pedig a 2000-es és a 2010-es évek slágereivel robbantak.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

HUNGI

Roberto Rios gondoskodik arról, hogy ezen az estén is biztosan kiakadjon a lépésszámlálód a Hungiban, avagy szombaton jön a Tavaszi Zsongás. Lesznek csinos hostess lányok és különböző játékok is.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

SING SING

A Mars téri szórakozóhely is megtelik szombaton, Hungarian DJ’S Night lesz. Jönnek a techno magyar csillagai: Gaga, Mateo & Spirit, Raul Young, Robin Futaki és Shabaam.

Helyszín: Mars tér 14., Szeged

EGY KUPAC KUFLI A BÁBSZÍNHÁZBAN

A szegedi Kövér Béla Bábszínházban van egy rét. Azon van egy kupac. Ebben a kupacban lakik hét kufli. Fityirc, Pofánka, Bélabá, Hilda, Zödön, Titusz és Valér. Velük, vagyis Dániel András meséi alapján készült bábelőadásukkal várják a gyerekeket, családokat, kuflirajongókat szombaton és vasárnap a Kövér Bélabá Bábszínházban.

DUNGEONS AND DRAGONS: BETYÁRBECSÜLET A BELVÁROSI MOZIBAN

A Dungeons & Dragons: Betyárbecsület a legendás szerepjáték gazdag világát és játékos szellemét ülteti át a mozivászonra ezzel a fergeteges és akciódús kalandfilmmel. A lényege, hogy egy sármos tolvaj és különc kalandorokból álló bandája nagyszabású akciót terveznek egy elveszett ereklye megszerzéséért, de a dolgok veszélyesen kisiklanak, amikor a rossz emberekkel húznak ujjat.

RENFIELD A CINEMA CITYBEN  

Drakula hűséges szolgájának modern rémmeséjében Nicholas Hoult (Mad Max: A harag útja, X-Men sorozat) alakítja Renfieldet, a történelem legnarcisztikusabb főnökének, Drakulának (az Oscar-díjas Nicolas Cage) meggyötört segédjét. Renfield arra kényszerül, hogy ő szerezze be gazdája zsákmányát, és teljesítenie kell minden parancsát, legyenek azok bármilyen elfajzottak is. Ám most, több évszázadnyi szolgaság után Renfield készen áll arra, hogy megnézze, van-e élet a sötétség hercegén túl is. Bárcsak megtalálná a módját, hogyan vessen véget ennek a kölcsönös függésnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb