Mindenmás

Gombává változott az egyik leharcolt csatornafedő Szegeden, a Gáspár Zoltán utcában

Egy rossz állapotban lévő csatornafedő változott nemrég gombává a Gáspár Zoltán utcában, az új remekművet nem meglepő módon a Magyar Kétfarkú Kutyapárt tagjainak köszönhetjük, akik nagyjából egy hónapja az egyik tarjáni szoborból csináltak békát.

Az új alkotásukat a közösségi oldalukon mutatták be, mint írják: ,,A közelmúlt nagyobb esőzései egy csatornus fungi bhrutallicus-t eredményezett a Gáspár Zoltán utcában. Ennek örültek meg nagyon Malackáék a háttérben.” A háttérben lévő panelház aljában ugyanis egy Micimackó tematikájú falfestmény van, amelyet még a Szegedi Graffiti De­­kor Festés készített a lakóközösség kérésére, hogy színesítse a környéket. A vállalkozás Facebook-oldalának üzemeltetője a Sokszínű Vidéknek korábban így nyilatkozott:

A Gáspár Zoltán utcai lakók kerestek fel, ők találták ki, hogy legyen valami színes és szép rajz a falon, mert nagyon szét volt firkálva. Találkoztunk és megbeszéltük, hogy ha már a ház mellett van egy óvoda sok kisgyerekkel, biztosan örülnének egy mesefalnak

mondta el a lapnak.

Borítókép: MKKP Szeged FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb