Szegedi Arcok

Békásodás történt a napokban Szegeden: a Szamos utcai pillangóból egy hatalmas kétéltű lett

Békásodás történt a napokban Szegeden, a Szamos utcai pillangóból ugyanis egy hatalmas kétéltű lett. Az új művet nem meglepő módon a szegedi Magyar Kétfarkú Kutyapárt tagjainak köszönhetjük, akik nemes egyszerűséggel újragondolták Nádler István Műkő plasztikáját a tarjáni városrészen.

A kétfarkúak a közösségi oldalukon mutatták be az új alkotást, és kiemelték megnyugtatásképpen, hogy egy 5 éve bontásra ítélt “remekművet” sikerült elrontanunk.

A szoborról Szeged várostörténeti és kulturális folyóiratában azt írják, hogy 1979. szeptember 1-jén avatták fel Nádler István Műkő plasztikáját. A téglalap és paralelogramma alakú lapok fehér színűek, az élek pedig nápolyi sárga, kadmiumsárga, narancssárga, vörös és lila színűek voltak egykor.

A köztérkép oldalán így jellemezték a szobrot: elhanyagolt állapotban, láthatóan “senki által nem szeretve és értékelve” álldogál szegény kis “Lepke” a Szamos utcai 10 emeletesek mögötti kicsi téren. Ebből lett most egy gigantikus béka:

Igen aktívak egyébként az utóbbi időben a kétfarkú kutyák, legutóbb Yoda mellett figyelemfelhívó szalagokat is kaptak a Petőfi Sándor sugárúti “mogyorótörő” oszlopok Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb