Sport

All-in: minden hazai versenyző megvédte a helyét a Szegeden megtartott evezős válogatón

Minden kijelölt versenyző megvédte helyét a világkupára és az Európa-bajnokságra tervezett keretben a hétvégi evezős válogatón, Szegeden.

  • A férfiaknál Pétervári-Molnár Bendegúz, a nőknél Bertus Kitti nyert normálsúlyú egypárban. A harmincéves olimpikon, Pétervári-Molnár csaknem két másodperccel volt gyorsabb a januárban ergométeren Európa-bajnok Szabó Mártonnál, így visszavágott az ergométeres magyar bajnokságon elszenvedett vereségért.
  • Könnyűsúlyú egypárban Galambos Péter hét percen belül ért célba,  meggyőző teljesítménnyel végzett az élen Galcsó Vencel és Tamás Bence előtt.  
  • Férfi normálsúlyú kormányos nélküli kettesben a szolnokiak favorit egysége, a világbajnok Juhász Adrián, Simon Béla duó magabiztosan nyert. A Furkó Kálmán, Szabó Bence egységnek a könnyűsúlyúaknál nem lett volna  ellenfele, ezért ugyanebben a futamban állt rajthoz.
  • A nőknél normálsúlyban Bertus Kitti fölényes győzelmet aratott, a szezonnyitón diadalmaskodó Preil Vivien második lett.  
  • Könnyűsúlyban a még U23-as Fehérvári Eszter evezett át elsőként a célvonalon, megelőzve Bene Dorottyát és Abid Syhamot.  
  • A férfi könnyűsúlyú kétpároknál a Tamás Bence, Galcsó Vencel duó győzött, míg a normálsúlyúaknál a Bácskai Máté, Szabó Márton kettős öt másodperces előnnyel ért célba.
  • A nőknél Fehérvári Eszter még egyszer felállhatott a dobogó legfelső fokára, ugyanis Abid Syhammal kiegészülve könnyűsúlyú kétpárban is győzelmet ünnepelhetett. A normálsúlyúak versenyében az Elek Boglárka, Harsányi Viktória páros volt a leggyorsabb.    

“A felnőttek között minden kijelölt versenyző megvédte a helyét, az U23-oknál pedig Ujhelyi Mihály és Szklenka Bence is magabiztos teljesítményt nyújtott, így ők már biztosan ott lesznek a zágrábi világkupán és várhatóan a korosztályos világbajnokságon is”

– mondta a versenyt követően az MTI-nek Lőrincz Attila szövetségi kapitány.

A szakember korábban elmondta, hogy a válogatón jól teljesítő U23-as versenyzők még beverekedhetik magukat a májusi, bledi kontinensviadalra utazó keretbe, erről azonban az elnökség hozza meg a végleges döntést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb