Mindenmás

Napi pakk: visszatér a rossz idő Szegedre, az OMSZ felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést

Olyan közel volt már a szegedi tavasz, egészen egy hétig, ma viszont visszatér az őszies időjárás városunkba, még akkor is, ha kimondottan hideg nem lesz. Vigyünk magunkkal esernyőt, mert egész nap számítani kell csapadékra. Ma kvízestet rendeznek a Nyugi Kertben, de programokkal vár minket az IH Rendezvényközpont is. Jó reggelt, ez itt a hétindító Szeged365 Napi Pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden György nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 801 évvel ezelőtt ezen a napon adta ki II. András az Aranybullát
  • 81 éve ezen a napon született Barbra Streisand énekesnő, színésznő
  • 697 éve ezen a napon Károly Róbert magyar király megalapította a Szent György lovagrendet
  • 153 éve ezen a napon megszületett Thorma János festő, a nagybányai művésztelep alapítója
  • 110 éve ezen a napon megszületett Jékely Zoltán író, műfordító, József At­ti­la-díjas, posztumusz Kossuth-díjas költő
  • 60 éve ezen a napon született Détári Lajos labdarúgó, hatvanegyszeres válogatott és ötszörös világválogatott.

ÉPP, HOGY MEGÉRKEZETT A SZEGEDI TAVASZ, ITT IS HAGY BENNÜNKET

Egész sok napsütésben volt részünk az előző héten, viszont ma inkább az esőé lesz a főszerep: hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat országszerte kiadta a figyelmeztetést felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések miatt. Több hullámban számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatarokra. Élénk, időnként erős lehet a délies, majd északnyugatira forduló szél. Hajnalban 4-12, délután 13-22 fok között alakul a hőmérséklet.

MA IS PROGRAMOK VÁRNAK MINKET SZEGEDEN

Író-olvasó találkozó lesz Dávid Ádám íróval a Bolygó bogozóban hétfőn, az Egyetemi Tavasz Programsorozat keretében. A Bakonyi Géza Alapítvány és az SZTE BTK Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszéke szervezi a Bolygó bogozó elnevezésű rendezvénysorozatát, melynek fókuszában olyan kortárs magyar ifjúsági regények állnak, melyekből irodalomterápiás foglalkozásokat tartanak, valamint a művek szerzőit is meghívják beszélgetni, dedikálni.

A Nyugi Kertben kvízestét tartanak, de az IH Rendezvényközpontban is lesznek programok, Perger István világutazó, a Keletiből Hongkongba blog alapítója és szerzője lesz a vendég a Felső Tisza-parton, aki a Selyemút mentén szerzett kalandjairól mesél majd a közönségnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb