Sport

Arany, ezüst és bronz: gratulálunk a HAÁSZ SZUE versenyzőinek, mutatjuk az országos bajnokságon elért szegedi eredményeket

HAÁSZ SZUE 17 éves reménysége, a 2022-es Legszegedibb Szegediek közönségszavazásunk sportoló kategóriájának győztese, Pádár Nikolett a tavalyi OB-n szerzett bronzérme után az idei seregszemlén is megismételte az eredményt, szintén 400 méter gyorson. A csütörtöki bravúrt ma egy újabb követte, pénteken 200 gyorson már az aranyig menetelt, sőt 100 méter gyorson ezüst csillagot a nyakában. Gratulálunk minden szegedi versenyzőnek, mutatjuk a részletes eredményeket.

Pádár Nikolett Szegednek hozott minden színű éremből, erről itt írtunk Nektek:

A HAÁSZ SZUE részletes eredményei az idei országos bajnokságon:

  • Pádár Nikolett: 200 m gyors: 1. hely, 100 m gyors: 2. hely, 400 m gyors: 3. hely
  • Olasz Anna 1500 m gyors: 9. hely, 800 m gyors: 10. hely, 400 m gyors: 13. hely
  • Adorján Kende 50 m mell: 4. hely, 100 m mell: 9. hely, 200 m mell: 15. hely, 50 m gyors: 55. hely
  • Paksi Zsombor 200 m pillangó: 12. hely, 100 m pillangó: 22. hely, 200 m gyors: 36. hely, 100 m gyors: 50. hely

A HAÁSZ SZUE a férfi mezőnyben két 17 éves újoncot indított a kaposvári országos bajnokságon, ahol az utolsó versenynapon az egyik ifjú szegedinek összejött a reálisan elérhető legnagyobb bravúr, vagyis az A-döntőbe kerülés. Adorján Kende 50 méter mellen érte el ezt az önmagában is nagyon szép eredményt, de erre még rátett egy lapáttal: a fináléban holtversenyben negyedik lett! Olasz Anna a délelőtti futamban úszott, itt a második legjobb idővel ért célba, ami összesítésben a 10. helyezést jelentette 800 méter gyorson. Paksi Zsombor 22. helyen végzett 100 méter pillangón.– Kende előkelő helyezést ért el nagyon fiatalon, erre volt is reális esély előzetesen, de ehhez nagyon jó úszás kellett, amit össze is hozott.

Paksi Zsombor egyéni csúcsot ért el, így szép nappal zártuk a bajnokságot. Pádár Nikolett kapcsán kijelenthető: ő már vb-szempontból védett kerettagnak számít, biztosan ott lesz a fukuokai világbajnokságon, méghozzá egyéniben 200 méter gyorson, illetve a két gyorsváltó számban is.

Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedző azt nyilatkozta, hogy: “Szép eredményeket értünk el az ob-n, látszik, hogy zárkóznak a fiatalok, dolgozunk tovább a még jobb helyezésekért.”

Gratulálunk nagyon versenyzőinknek, Nektek pedig mutatunk egy galériát, ami az országos bajnokságon készült:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb