Közélet

Orbán: A magyar közéletben szokás leminősíteni és szapulni az iskoláinkat és az iskolarendszerünket – van még mit javítani rajta, de ne becsüljük alá se

Van néhány tulajdonság, ami közös a diákokban, az oktatókban és a miniszterelnökökben, elvégre az államvezetés is egy szakma, még pontosabban egy szakma is – mondta Orbán Viktor hétfő délelőtt a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján.

Az első közös pont a miniszterelnök szerint a kíváncsiság, második a kreativitás, a harmadik a kitartás, negyedik pedig az együttműködés. A diákokat arra kérte, hogy jegyezzék meg, hogy ezek a tulajdonságok a siker kulcsai.

A MAGYAR KÖZÉLETBEN SZOKÁS LEMINŐSÍTENI ÉS SZAPULNI AZ ISKOLÁINKAT

“A magyar közéletben szokás leminősíteni és szapulni az iskoláinkat, az iskolarendszerünket. Persze, lehetne jobb is, és van is még mit javítani rajta, de ne becsüljük alá se” – fogalmazott Orbán, aki szerint a magyar diákok sikere itthon és a nemzetközi mezőnyben a magyar oktatás dicsérete is. Ebben külön elismerés illeti a tanáraikat, akik időt és fáradtságot nem kímélve egyengetik diákjaik útját – hangsúlyozta az ATV helyszíni beszámolója szerint. “Csak akkor boldogul Magyarország, ha itt mindenki dolgozik, és mindenki jól dolgozik” – vélekedett.

A LEGNÉPSZERŰBB A TECHNIKUM

“Az általános iskola tíz diákjából ma már hat a szakképzésben folytatja a tanulmányait, a legnépszerűbb iskolatípus pedig a technikum” – mondta a miniszterelnök. “Számomra ez a legfontosabb, ez az iskolarendszerünk igazi fokmérője” – fogalmazott. Aki pedig tovább akar lépni, az a technikusi szakképzettséggel együtt szerezhet középvezetői ismereteket is – tette hozzá. A miniszterelnök az öt éves képzésben végzettekről azt mondta, hogy ők jelentős előnyt élveznek szakirányú felsőoktatási továbbtanulás esetén. “Ez nagy eredménye a szakképzés rendszerének” – emelte ki.

Mindeközben egyébként országos sztrájkot hirdettek mára a pedagógus szakszervezetek, és a diákszervezetek, valamint a szülők is tiltakoznak. Ezekről itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb