Sport

Szegedi Sikersztorik: 19 éves srác lett a kézilabda-válogatott legfiatalabb játékosa

Molnár Robin, OTP Bank-Pick Szeged 19 éves balszélsője az Eb-selejtező zárómérkőzésein mutatkozhat be a férfi kézilabda-válogatottban. Ő a legfiatalabb tagja annak a számos újoncot felvonultató keretnek, mely bizonyítási lehetőséget kap a szövetségi kapitánytól Litvánia és Georgia ellen.

A fiatal balszélső már tavaly januárban tagja volt Chema Rodríguez 35 fős bő vb-keretének, a szövetségi kapitány végül nem számított rá a lengyel-svéd rendezésű tornán. Most újra meghívót kapott a magyar válogatottba, amely már márciusban biztosította részvételét a 2024-es németországi Európa-bajnokságra.

AZ IFJÚSÁGI UTÁN RÖGTÖN A FELNŐTT VÁLOGATOTT TAGJA LEHET

Április végén még két EB-selejtező vár a magyar csapatra, csütörtökön Litvániában folytatódik, vasárnap pedig Georgia ellen zárul a sorozat, már különösebb tét nélkül. Chema Rodríguez ezért is hirdetett a megszokottnál jóval rutintalanabb keretet, így számos újonc bizonyítási lehetőséget kaphat.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy az ifjúsági válogatott után egyből a felnőtt válogatott tagja lehetek. Már az örömmel tölt el, hogy tudják a nevemet, a kerettagság hab a tortán”

– nyilatkozta az m4sport.hu-nak Molnár Robin, akit a januári világbajnokságon 34 gólt szerző poszttársa inspirál a leginkább. Mint mondta, Bóka Bendegúz hasonló alkat, mint ő, rendszeresen követi a mérkőzéseit, nagyon inspiráló a számára.

ROSTA MIKLÓS ÉS SZITA ZOLTÁN IS KERETTAG

A keretben mellette még két szegedi játékos, Rosta Miklós és Szita Zoltán kapott meghívást.

„Szegedi csapattársam, most pedig a szobatársam Szita Zozó, rengeteget segít nekem, de mindenki nagyon befogadó volt, és sokat segítenek”

– mesélte a beilleszkedésről.

Fotók és forrás: M4 Sport

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb