Mindenmás

A padláson termesztették a kábítószert, az ügyészség most vádat emelt ellenük

Vádat emelt a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség egy férfivel és két nővel szemben, akik a padláson rendeztek be marihuána ültetvényt, jelenleg kábítószer-kereskedelem miatt ülnek a vádlottak padján Vásárhelyen – értesült a Promenád24.

Ahogyan írják, a vádirat szerint a férfi valamint az édesanya és lánya még három évvel ezelőtt, 2020-ban döntöttek úgy, hogy a megyebeli kisvárosban található házuk padlásán kábítószert fognak termeszteni, amit azután a környékbelieknek eladhatnak. A vádlottak emiatt teljesen átrendezték a padlást, transzformátorokat, lámpatesteket és izzókat, fűtőtestet, hőmérőt, időkapcsolót, üvegfóliát és a növények termesztéséhez szükséges edényeket, tápoldatot, permetezőt szereztek be, majd meg is kezdték a termesztést. A vádlottak lakóhelyein megtartott házkutatás során a padlásról a rendőrök több növényt, több kilogramm kannabiszt tartalmazó szárított növényt, a termesztéshez és az értékesítéshez szükséges eszközöket foglaltak le.

Az ügyészség a vádlottakat kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni – írja a lap.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb