Mindenmás

Négyéves kisgyerek halt meg egy Maroson történt csónakbalesetben, a sofőr részeg volt

Egy négyéves gyerek meghalt és többen eltűntek, amikor felborult egy csónak a Maros romániai oldalán, a Makótól nem messze lévő perjámosi kikötő környékén vasárnap este – közölte a Temes megyei katasztrófavédelem szóvivője. A Temes és Arad megyei mentőegységek, tűzoltók és búvárok hétfő reggel óta folytatják az eltűntek keresését, két felnőttet és két nagylaki gyereket még mindig keresnek.

A folyó mindkét partján és a vízben is zajlik a keresésük.

RÉSZEG VOLT A CSÓNAKOT VEZETŐ 33 ÉVES FÉRFI, ENGEDÉLYE ÉS JOGSIJA SEM VOLT

Gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával bűnvádi eljárást indítottak a román hatóságok a Maros romániai szakaszán vasárnap este felborult csónakot vezető férfi ellen – írta az Index. Az Arad megyei rendőrség hétfőn közölte, hogy

  • a csónakot vezető 33 éves férfinak nem volt a vízi jármű vezetésére feljogosító vezetői engedélye,
  • mielőtt a kormányhoz ült volna, alkoholt fogyasztott, légalkoholszintje literenként 0,31 milligramm volt.
  • a fából készült, motorral hajtott csónak nem volt bejegyezve,
  • a süllyedés oka pedig az lehetett, hogy többen ültek benne a megengedettnél.

Gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indult a férfi ellen eljárás, 24 órás előzetes letartóztatásba helyezték – írta az Arad megyei rendőrségre hivatkozva az Agerpres román hírügynökség.

HÉTFŐ REGGEL ÓTA KERESNEK KÉT NAGYLAKI GYEREKET, AKIK A CSÓNAKBAN ÜLTEK

A rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi vasárnap 20 óra 40 perc körül indult el a csónakkal a Maroson a Temes megyei Perjámos kikötőjéből a másik partra, az Arad megyei Szemlak irányába. A település közelében tizenegy ember ült be a csónakba – öt felnőtt és hat kiskorú –, Perjámosba akartak átjutni, de a túlterhelt csónak a parttól mindössze két-három méterre elsüllyedt.

A Temes és Arad megyei mentőegységek, tűzoltók és búvárok hétfő reggel óta folytatják az eltűntek keresését, két felnőttet – egy 29 éves aradi és egy 31 éves nagylaki férfit – és két nagylaki gyereket keresnek. A Székelyhon nevű határon túli portál szerint a folyó mindkét partján és a vízben is zajlik a keresésük.

A vasárnap este történt csónakbalesetben egy négyéves kisgyerek életét vesztette.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb