Szegedi Arcok

Megszólalt a szegedi orvos, aki a majálisról hazafelé tartva rántotta vissza a Belvárosi hídról ugrani készülő srácot

Egy fiatalember akart egy hídról a Tiszába ugrani, azonban két járókelő megmentették az életét – számoltunk be róla elsőként szombat este, cikkünk megjelenését követően az is kiderült, hogy egy fiatal szegedi fogorvos és barátja volt a két hős. A lélekjelenlétből csillagos ötösre vizsgázott Deák György nyilatkozott a hajmeresztő esetről, mint mondta, a hídon sétálva látta meg, hogy valaki éppen kiül a korlát szélére.

“A majálisról tartottunk hazafelé a Belvárosi hídon, amikor még az újszegedi oldalon megláttuk, hogy egy a fiatal srác elégé illuminált, zavarodott állapotban; a másik oldalon a bicikliúton dülöngélve sétált. Párhuzamosan haladtunk vele a másik oldalon, miközben több ember is figyelte, hogy vajon mikor történik vele valami” 

– kezdte a Borsnak Dr. Deák György.

Mint mesélte, a híd közepéhez érve látta, hogy felül a szélére, ekkor már leste, hogy mikor tud két autó között átrohanni; majd amikor az öngyilkos-jelölt fiatalember elkezdett felállni a párkányra átrohant és visszarántotta a járda felé.

A történtek után ért oda a sógornője barátja is, Marci, akivel átkísérték a belvárosi oldalra, és megvárták, hogy elinduljon haza. A fiúért sokan aggódtak, hiszen többen szemtanúi voltak az eseményeknek. Egy szegedi csoportban most sokan hálálkodnak a két fiatalnak, akik lélekjelenlétükkel megakadályozták a tragédiát.

“Köszönöm a két segítő srácnak, akik lélekjelenlétből, emberségből kitűnőre vizsgáztak”

– üzente nekik egy szemtanú. 

Ha úgy érzed, lelki segítségre szorulsz, vagy van olyan ismerősöd, aki veszélyben van, azonnal kérj segítséget! Hidd el, mindig van megoldás, mindig van, aki meghallgat:

Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége
116-123
Kék Vonal gyermekkrízis alapítvány
116-111
Csak vezetékes vonalról hívható:
DélUtán középkorú és idős emberek lelkisegély szolgálata
+36-80-200 866
Akik interneten segítenek:
www.sos505.hu és www.chat.kek-vonal.hu
E-mail címek, ahová írásban fordulhatsz:
[email protected]
[email protected]

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb