Mindenmás

Napi pakk: 22 fok, napsütés, boldog születésnapot, Hosszú Katinka!

Gyönyörű tavaszi reggelre ébredtünk, ma akár 22 fok is lehet Szegeden. Ma van Hosszú Katinka 34. születésnapja, egyben a Nemzetközi Sajtószabadság Napja, mi pedig egy friss (és szabad) Szeged365 napi pakkal indítjuk a szerdát!

HOSSZÚ KATINKA, LIVING IN AMERICA ÉS A NEMZETKÖZI SAJTÓSZABADSÁG NAPJA

Boldog névnapot Nektek:

Tímea, Irma, Fülöp, Viola, Antónia, Timót, Sándor, Jakab, Maura!

Jeles dátum a mai, több okból is, egyrészt, ma van a Nemzetközi Sajtószabadság Napja, másrészt pedig pont 124 éve, hogy létrejött a Fradi (1899. május 3.). Néhány lelkes ferencvárosi fiatal alapította az egyesületet a mai Bakáts téren, az FTC első elnöke dr. Springer Ferenc volt.

Születésnaposaink is vannak, nem is kevés:

  • Ma 171 éve, hogy megszületett Kálmány Lajos (Szeged, 1852. május 3 – Szeged, 1919. december 5.) néprajzkutató, katolikus pap, aki dél-alföldi és temesközi gyűjtéseivel nagy értékű folklórt mentett meg a Szegedről kirajzott paraszti népesség történeti, katonai énekeiből, betyárballadáiból, hiedelemtörténeteiből, világi és vallásos mondáiból. A Dugonics Társaság alapító tagja volt.
  • 120 éve született Bing Crosby, amerikai énekes, a White Christmas és a Going my way előadója.
  • 90 éve született a “soul keresztapja”, James Brown amerikai zenész, aki a Living in America című slágerével lett világhírű.
  • Isten éltesse a ma 34 éves Hosszú Katinkát, háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok magyar úszónőnket. Ő az első versenyző, aki egy időben tartotta a világcsúcsot mind az öt vegyesúszó számban (200 m, 400 m, rövid pályán: 100 m, 200 m, 400 m).

AKÁR 22 FOK IS LEHET MA A NAPFÉNY VÁROSÁBAN

Felhős, de meleg tavaszias időnk lesz a hét közepén Szegeden, többnyire sütni fog a nap környékünkön, az Időkép csupán az esti órákra jósol némi esőt térségünkben. 

  • A szerda legmelegebb óráiban 11 és 14 óra között magas lehet az UV – sugárzás.
  • Egész nap gyenge marad a keleties szél.
  • Hajnalban 11 fokot, napközben 22 fokot mérhetünk Szegeden és környékén. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb