Mindenmás

“Ha nem adsz 5 000 forintot, megszurkállak” – egy fiatal férfi követett, majd fenyegetett meg egy fiút Szeged belvárosában

„Háromig számolok, ha addig nem adsz 5 000 forintot, megszurkállak!” – hangzott annak a szegedi fiatalnak a fenyegetése, aki a buszállomáson kért pénzt egy fiútól, de kevesellte az összeget, amit kapott, ezért követni kezdte a sértettet és azzal fenyegette, hogy megkéseli, ha nem ad több pénzt. A szegedi rendőrök néhány óra alatt elfogták az elkövetőt.

KEVESELLTE A PÉNZT, AMIT A SÉRTETT KÉRÉSÉRE ADOTT, EZÉRT KÖVETNI KEZDTE, MAJD AZZAL FENYEGETTE, HOGY MEGKÉSELI

A rendőrségre április 30-án, a délelőtti órákban érkezett bejelentés, mely szerint Szeged belvárosában kiraboltak egy fiút. A sértett a rendőrségen elmondta, hogy támadója a buszállomáson lépett oda hozzá, hogy pénzt kérjen. A kérésnek a fiatal eleget is tett, az összeg azonban nem bizonyult elegendőnek: az erőszakos ismeretlen követni kezdte és még több pénzt követelt a korábbi jótevőjétől. Kérései süket fülekre találtak, ezért stílust váltott: „Háromig számolok, ha addig nem adsz 5 000 forintot, megszurkállak!” – hangzott a fenyegetés.

A NYOMOZÓK MÁR A SZEMÉLYLEÍRÁST HALLVA RÁISMERTEK A TÁMADÓRA

Az áldozat egyből odaadta a pénzt, majd hívta a rendőrséget. A nyomozók a történetet és a személyleírást hallva már a feljelentés felvételekor ráismertek a támadóra, akit a sértett azonosított is – a bejelentést követően nem sokkal már ki is adták az elfogatóparancsot. A helybéli tettes az elkövetés napjának éjszakáját már a rendőrségi fogdán töltötte.

A Szegedi Rendőrkapitányság kezdeményezte az ügyészségen az elkövető letartóztatásának indítványozását, amit később a bíróság el is rendelt. A szegedi fiúnak a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett rablás bűntette miatt kell felelnie.

Forrás: police.hu

.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb