Mindenmás

Anyák napi hőstett: szegedi orvos kezdte meg a tűz eloltását a Felső Tisza-parton vasárnap

Korábban arról számoltunk be, hogy tűz ütött ki vasárnap kora délután a Felső Tisza-parton, amelyet a szegedi tűzoltók gyorsan eloltottak. Mint kiderült, nem (csak) a tűzoltóknak lehetünk hálásak, hanem Dr. Rokszin Richárd, szegedi transzplantációs sebésznek is, aki ekkor éppen a közelben járt a családjával, észlelte a tüzet és egy karton vízzel megkezdte az oltást.

Nem sokkal ezelőtt beszámoltunk róla, hogy tűz ütött ki a Felső Tisza-parton, a Pick Aréna közelében, amelyet a tűzoltók hamar megfékeztek. Most kiderült, hogy nem csak nekik köszönhető, hogy az esetből nem lett komolyabb baj, hanem Dr. Rokszin Richárd, szegedi sebésznek is, aki éppen a közelben járt ekkor családjával. Mint a hős, önkéntes tűzoltó szerkesztőségünknek elmesélte, éppen Tápéra tartottak a családjával, hogy felköszöntsék anyósát Anyák napja alkalmából. Mikor a Felső Tisza-parton haladtak, észrevették a tüzet, amit a szegedi orvos egy karton víz segítségével kezdett el oltani.

NEM AZ OSZLOP, HANEM AZ ANNAK TÖVÉBEN LÉVŐ ALJNÖVÉNYZET ÉGETT

Ahogyan a megmentő szegedi orvos mesélte, mikor észrevették a füstöt, a környéken több helyen is parázslott az aljnövényzet, egy helyen pedig már lobogott a tűz, így oda-vissza rohangálva kezdte el megfékezni a tüzet, majd értesítette a tűzoltókat, akiket természetesen a helyszínen megvárt. A kiérkező tűzoltóknak így könnyebb dolguk volt, akik meg is köszönték a szegedi sebésznek, hogy ilyen profin reagált a történtekre. A hős megmentő kiemelte, hogy nem csak neki, hanem a nála lévő hatos pakk ásványvíznek is köszönhető, hogy nem lett nagyobb baj a dologból.

A hat darab ásványvíz, amely nélkül nem sikerülhetett volna a hőstett
Fotó: Dr.Rokszin Richárd

Dr. Rokszin Richárdról egyébként már többször is írtunk, korábban harmadik helyen végzett a Legszegedibb Szegediek versenyen, az év legszegedibb orvosa kategóriában, azelőtt pedig az év Covid-dolgozójának is megválasztották.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb