Mindenmás

Autós üldözésbe csapott át a rendőri igazoltatás az M5-ösön

Vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy lengyel embercsempész ellen, aki autójában 7 határsértővel menekülni kezdett a rendőri ellenőrzés elől az M5-ösön, majd Ötfa közelében kiugrott a gépkocsiból és az erdőbe menekült, magára hagyva a járművet és az utasait. Végül az erdőben fogták el az egyenruhások – írja a Kecskemét365.

A portál beszámolója szerint a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség tájékoztatásában az áll, hogy a lengyel férfi egy hirdetésre jelentkezve 800 euró fizetségért vállalta, hogy a Szerbiából Magyarországra illegálisan átszökött bevándorlókat megbízója utasításának megfelelően Németországba juttatja. Az embercsempész január 12-én reggel egy erdőben hét külföldi határsértőt vett fel a megbízójától kapott, legfeljebb négy utas szállítására alkalmas lengyel rendszámú autóba.

AZ M5-ÖSÖN AKARTÁK IGAZOLTATNI A RENDŐRÖK

Az M5-ös autópályán haladtak, amikor a rendőrök ellenőrizni akarták az utasokkal teli járművet, a férfi azonban – észlelve a jelzést – nagy sebességgel továbbhajtott. A menekülő jármű üldözésébe több rendőri egység is bekapcsolódott, ám az embercsempész a feltartóztatására a kiskunfélegyházi csomópontnál várakozó rendőrautót is kikerülve lehajtott az autópályáról és egy alsórendű úton száguldozott tovább. Ötfa közelében kiugrott a gépkocsiból és az erdőbe menekült, magára hagyva a járművet és az utasait. A rendőrök végül rövid üldözés után elfogták az embercsempészt.

Az ügyészség a letartóztatott férfit vagyoni haszonszerzés végett, több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészéssel vádolja.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb