Közélet

Boldog születésnapot kívánunk Makkosháza kis ékszerdobozának! Ott voltunk a Makkosházi Közösségi Kertek szülinap buliján!

A Makkosházi Közösségi Kertek, egy igazi közösség: vannak benne fiatalok, régebb óta fiatalok, és egyre több gyermek is kilátogat a gyönyörű kertek közé. 40 parcellát gondoznak itt, és Kinyó Pál a közösség főkoordinátora évente több alkalommal rendez közösségi bulikat. Elmondása szerint a legfontosabb, hogy itt a korosztályok között fantasztikus hidakat tud építeni a közös kertészkedés, és nem utolsó sorban a testi, szellemi egészségnek is jót tesznek a virágok, a zöldségek, gyógy- és fűszernövények. Videóra vettük a szülinap tortát is!

A Makkosházi Közösségi Kertről nem költői túlzás azt írni, hogy egész Európa előtt példaértékű: voltak itt már megcsodálni Svájcból is, de a határ közvetlen túloldaláról is szerveztek ide már több alkalommal tanulmányi kirándulásokat.

Sipos József tanár úr, akit csak Sipos Gazdaként ismerünk a közösségi médiából, gyakran jár ide előadást tartani, a közösség nagy örömére. Mi pedig, mint szegedi lokálpatrióták annak örülünk nagyon, hogy Szegeden, a paneltársasházak tövében ilyen szép virágokat, és rendezett parcellákat láthatunk. Ez lehet csak egy kis cseppje Szeged városának zöldítésének tengerében, de tudjuk: az óceánok is cseppekből állnak.

Az egy éves buli kapcsán, ki kell emelni Kinyó Pál főkoordinátor munkáját: Pál már nagyon sokszor nyilatkozott nekünk, és bevalljuk Nektek jó látni, hogy ilyen jó közösséget fog össze. Mi sem maradhattunk most sem fenséges, házi pogácsák és sütik nélkül, amelyeket ezúton is köszönünk a parcellatulajdonosoknak. Nem ezért megyünk mindig, nem ezért adunk hírt a szegedieknek Makkosháza kis ékszerdobozáról, de nagyon jó megélni milyen szeretettel fogadnak itt bennünket a fantasztikus sütikkel. Kinyó Pál a Szeged365 kamerájának röviden összefoglalta az elmúlt egy év gondolatiságát. KATTINTS A KÉPRE A VIDEÓÉRT!

Itt pedig a szülinap videónk a Makkosházi Közösségi Kertek szülinap bulijáról! Ezúton is kívánunk nagyon boldog születésnapot, és kívánjuk, hogy még 1000 évig legyenek itt a csodálatos magaágyások között a nagyszülők, szülők és gyermekek együtt egészségesek és boldogok. KATTINTS A KÉPRE ÉS NÉZD MEG A KIS-VIDEÓT:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb