Mindenmás

Meg akart lógni a rendőrök elől, de a villanyoszlopnak ütközött az embercsempész a kocsijával Domaszéknél

Villanyoszlopnak ütközött az embercsempész Domaszéknél – derült ki a rendőrség hétfői határrendészeti összesítőjéből. A közlemény szerint a gépkocsit egy 29 éves georgiai férfi vezette és török illegális határátlépőket szállított.

Május 14-én, 9 órakor a rendőrök Domaszék külterületén ellenőrzés alá akartak vonni az egy magyar honosságú személygépkocsit, amelynek vezetője az intézkedés megkezdése előtt a főút melletti villanyoszlopnak ütközött. Személyi sérülés szerencsére nem történt – tették hozzá, majd arra is felhívták a figyelmet, hogy a gépkocsiban 4 fő török állampolgár utazott, akik személyazonosságukat, valamint jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták.

ÁSOTTHALOMNÁL IS FOGTAK EMBERCSEMPÉSZT

Az összesítőből az is kiderült, hogy nem ez volt az egyetlen mozgolódás Domaszék közigazgatási területén. Mint írják, a járőrök május 14-én 1 órakor ellenőriztek egy cseh honosságú személygépkocsit, melyet egy cseh férfi vezetett. A gépkocsiban 9 fő magukat török állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek tartózkodott utasként. Ugyanakkor Ásotthalom külterületén is intézkedni kellett. Itt a rendőrök május 14-én 23 óra 50 perckor ellenőrzés alá vontak egy svájci honosságú személygépkocsit, melyet egy szerb férfi vezetett. A gépkocsiban 2 fő török és 1 fő afgán férfi utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel és segítőikkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb